Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Κατά πολύ πτωχότερη η ελληνική ομογένεια από την απώλεια του Εδμόνδου Κασιμάτη

Share this

Τη θλίψη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για την απώλεια του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδου Κασιμάτη, που απεβίωσε σήμερα από επιπλοκές του κορωνοϊού, εξέφρασε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’.

«Έφυγε από τη ζωή ένας ευπατρίδης, το καύχημα του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας και της Αιγύπτου γενικώς, ο μεγάλος στην ψυχή και την καρδιά, Εδμόνδος Κασιμάτης», δήλωσε Αλεξανδρινός προκαθήμενος. «Ο αείμνηστος πρόεδρος σφράγισε με την παρουσία του τη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής παροικίας στην Αλεξάνδρεια. Δυστυχώς, η ομογένειά μας σήμερα έγινε κατά πολύ πτωχότερη και αδύναμη», πρόσθεσε.

«Η Εκκλησία του Αγίου Μάρκου και εγώ προσωπικώς, λυπούμεθα για την απώλεια του εκλεκτού μέλους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μακαριστού Εδμόνδου Κασιμάτη. Η προσευχή μας θα είναι καθημερινή προς τον Θεό της συγγνώμης και της αγάπης, ώστε να αναπαύσει την ψυχή του ευγενούς αδελφού και φίλου Εδμόνδου, και να δίδει κουράγιο και βάλσαμο παρηγορίας στην εξαιρετική και σπουδαία οικογένειά του. Αιωνία αυτού η μνήμη», κατέληξε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this

Αφήστε μια απάντηση