Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Window 7/8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν, κρατώντας το κλειδί που είχατε και πριν. Με την Microsoft να τερματίζει την υποστήριξη των Windows 7 στις 14 Ιανουαρίου φέτος και τα Windows 8.1 να έχουν ακόμα δυόμιση χρόνια ζωής, ίσως κάποιοι θέλετε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στο νεότερο λειτουργικό.

Τα Windows 10 προσφέρουν συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού και ασφαλείας, οπότε δε χρειάζεται πλέον να φοβάστε για πιθανές επιθέσεις. Επιπλέον, υποστηρίζουν σχεδόν όλα τα προγράμματα που είχατε συνηθίσει, είτε native είτε μέσω compatibility mode. Επιπλέον, είναι αρκετά πιο σταθερά από τις πρώτες εκδόσεις. Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε μία ευκαιρία στο τελευταίο λειτουργικό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Μπείτε στην ιστοσελίδα της Microsoft για τα Windows 10
  2. Πατήστε “Άμεση λήψη εργαλείου” και αποθηκεύστε το αντίστοιχο .exe
  3. Μόλις κατέβει, πατήστε άνοιγμα
  4. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία
  5. Πατάμε “Αποδοχή” των όρων
  6. Στην επιλογή “Τι θέλετε να κάνετε;”, επιλέξτε “Άμεση αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή”
  7. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη των Windows 10
  8. Μόλις ολοκληρωθεί, θα σας ρωτήσει αν θέλετε να κρατήσετε όλα σας τα αρχεία ή τι θέλετε να κρατήσετε. Αν θέλετε καθαρό format, μην κρατήσετε τίποτα. Αλλιώς κρατήστε τα αρχεία σας ή και τις εφαρμογές σας, ανάλογα με το τι θέλετε.
  9. Μόλις ολοκληρωθεί, πατήστε “Εγκατάσταση”

Αυτό ήταν. Ο υπολογιστής σας θα κάνει αρκετές φορές επανεκκίνηση, όμως δε χρειάζεται να φοβηθείτε. Αν και το πρόγραμμα δωρεάν αναβάθμισης των Windows 10 έχει ολοκληρωθεί από το 2016, μπορείτε ακόμα εύκολα και γρήγορα να κάνετε εγκατάσταση το νέο λειτουργικό. Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω, όλοι οι drivers σας θα αναβαθμιστούν αυτόματα.

Συμβουλή: Πριν ξεκινήσετε, αποθηκεύστε σε κάποιον εξωτερικό δίσκο σημαντικά σας αρχεία, για πάν ενδεχόμενο.

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Window 7/8, ακόμα και σήμερα [How To]Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης