Η τεχνολογία Soli Radar των Pixel 4 θα επιστρέψει

Με την ανακοίνωση του Pixel 5 ήρθε και το νέο design της Google, με την εταιρεία να αφήνει τα περίεργα notch ή τα μεγάλα bezel για ένα συμμετρικό, με μικρά bezel σχεδιασμό. Όμως, είναι περίεργο πως η Google παράτησε την τεχνολογία Soli radar τόσο γρήγορα, πόσο μάλλον όταν ήταν η μεγαλύτερη απάντηση του Face ID της Apple. Όπως φαίνεται, δε την παράτησε εντελώς.

Ο υπεύθυνος hardware της Google, Rick Osterloh, απάντησε σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας The Verge, δηλώνοντας πως η τεχνολογία θα επιστρέψει και θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Ο λόγος που αφαιρέθηκε από το Pixel 5 ήταν γιατί η εταιρεία ήθελε να προσφέρει μία πιο οικονομική πρόταση αυτή τη φορά, με την τεχνολογία radar να ανέβαζε το κόστος σε μη επιθυμητό, για την εταιρεία, σημείο.

Βέβαια, δεν είναι περίεργο ότι η Google θέλει να κρατήσει την τεχνολογία και να τη χρησιμοποιήσει μελλοντικά, όχι απαραίτητα σε συσκευή Pixel, καθώς την αναπτύσσουν εδώ και σχεδόν 5 χρόνια. Μπορεί το Motion Sense να μην ήταν κάτι που οι reviewers είχαν αγαπήσει, όμως το ξεκλείδωμα με τους αισθητήρες του Pixel 4 είχε ξεπεράσει σε ταχύτητα ακόμα και το Face ID της Apple, κάτι που κανένας άλλος κατασκευαστής δε μπόρεσε να κάνει.

Πηγή

Η τεχνολογία Soli Radar των Pixel 4 θα επιστρέψειTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης