«Εκρηξη» της πανδημίας στη χώρα – Νέες εστίες υπερμετάδοσης του ιού (video)

«Εκρηξη» της πανδημίας στη χώρα  – Νέες εστίες υπερμετάδοσης του ιού (video)

Τα αυξημένα κρούσματα, ο σημαντικά υψηλός αριθμός διασωληνωμένων και οι νέες εστίες υπερμετάδοσης του ιού δείχνουν «έκρηξη» της πανδημίας στη χώρα μας.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 460 νέα κρούσματα85 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι ενώ σημειώθηκαν 5 θάνατοι.  Σχεδόν τα μισά, 207 κρούσματα είναι στην Αττική και 117 στην Πέλλα (εκ των οποίων 114 αφορούν στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας). Ακολουθούν τα Τρίκαλα με 15 κρούσματα, τα Ιωάννινα και Καρδίτσα από 10 κρούσματα, Κύθνος με 6 κρούσματα και από 5 κρούσματα Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κέρκυρα.

Νέα εστία κορονοϊού, που προβληματίζει τους ειδικούς, εντοπίστηκε στη Σκύδρα και συγκεκριμένα σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας όπου βρέθηκαν 114 κρούσματα. Στο μεταξύ ανησυχία επικρατεί και στη Φλώρινα, καθώς πενήντα κάτοικοι δουλεύουν στο εργοστάσιο της Σκύδρας.

Συναγερμός σήμανε στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος που βρίσκεται στην πόλη της Καρδίτσας, μετά την σημερινή είδηση ότι κατόπιν ιχνηλάτησης από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες βρέθηκαν πέντε εργαζόμενοι να είναι θετικοί στον κορονοϊό. Τα τεστ έγιναν στο πλαίσιο των προληπτικών επαναληπτικών ελέγχων στο προσωπικό και συγκεκριμένα χθες βγήκαν θετικοί δύο εργαζόμενοι και σήμερα ακόμη τρεις καθώς και η σύζυγος ενός εκ αυτών. Πρόκειται για νοσηλευτές και τραπεζοκόμους. Τεστ έγιναν και στους 31 ηλικιωμένους που φιλοξενεί η δομή και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Για τη σημασία της τήρησης των μέτρων στα γηροκομεία μίλησε στην ΕΡΤ η Μαρία Τσόλια, καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπ. Παιδείας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου, Τάσος Παντολέων, Θωμαϊς Αδάμου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Στα ύψη ο κορονοϊός: 460 νέα κρούσματα – Πέντε θάνατοι

www.ert.gr

Αγγελική Παπαθανασίου
image}

Αφήστε μια απάντηση