Ενότητα και υπευθυνότητα: Το αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε υπουργούς (video)

Ενότητα και υπευθυνότητα: Το αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε υπουργούς (video)

Ηχηρό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τους υπουργούς του.

Με την κυβέρνηση να έχει στον ορίζοντά της, πέραν των κρίσιμων ζητημάτων με την Τουρκία, δύσκολα μέτωπα, που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, όπως για παράδειγμα το δεύτερο κύμα του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να διαμηνύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις είναι συλλογική.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί κοινό μέτωπο, πέρα από την ελαχιστοποίηση των όποιων αρρυθμιών, που μπορούν να θέσουν αναχώματα στην παραγωγή έργου την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης.

Η αυστηρή αποστροφή του πρωθυπουργού, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, είναι χαρακτηριστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα.

Με το αυστηρό μήνυμα που εξέπεμψε, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να υπενθυμίσει στους υπουργούς του ότι η κυβέρνηση και η χώρα έχουν μπροστά τους δύσκολες προκλήσεις.

Για αυτό και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουν την ευθύνη και των επιτυχιών, αλλά και των όποιων αστοχιών.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση