iPhone 12: Σε υποχρεωτικές υπερωρίες οι υπάλληλοι της Foxconn για την παραγωγή τους

Η Apple άργησε να ξεκινήσει την παραγωγή των επερχόμενων iPhone 12, όπως και την ανακοίνωση τους, κάτι που αναγκάζει το εργοστάσιο Zhengzhou της Foxconn σε αρκετές υπερωρίες, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση των τεμαχίων. Η αργοπορία προέκυψε κυρίως από την πανδημία του COVID-19, όμως η κυκλοφορία τους πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα, τα κινεζικά ΜΜΕ (μέσω της ιστοσελίδας MacRumors) αναφέρουν ότι η Apple επικοινώνησε με τη Foxconn και ζήτησε η παραγωγή να λειτουργεί ακατάπαυστα, κάτι που σημαίνει 24 ώρες την ημέρα. Ως το κύριο εργοστάσιο παραγωγής στην Κίνα, ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να ακυρώσουν τις άδειες τους, ενώ θα υπάρχουν αντίστοιχα bonus για όσους υπαλλήλους είναι καιρό στο εργοστάσιο.

Όσοι ξεκίνησαν να δουλεύουν στο εργοστάσιο Zhengzhou της Foxconn πριν από τις 18 Σεπτεμβρίου και έχουν εργαστεί τουλάχιστον 55 ημέρες τις τελευταίες 90 ημέρες θα πάρουν επιπλέον 1.466 δολάρια, ενώ όσοι ξεκίνησαν μετά τις 26 Σεπτεμβρίου θα πάρουν bonus 1.246 δολάρια. Αυτά τα bonus θα έρθουν για τις υποχρεωτικές υπερωρίες που θα πρέπει να εργαστούν οι υπάλληλοι μέχρι και την κυκλοφορία των νέων iPhone 12.

Πηγή

iPhone 12: Σε υποχρεωτικές υπερωρίες οι υπάλληλοι της Foxconn για την παραγωγή τουςTechblog.gr

Τάσος Παπανικολάου