Ερχονται νέα μέτρα μετά τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Share this

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν κρύβει την ανησυχία του για τον συνωστισμό σε πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι όσο αυτά τα φαινόμενα συνεχίζονται τόσο θα λαμβάνονται νέα μέτρα προκειμένου να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία και να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια έρχεται λίγες ώρες μετά τις εικόνες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα ίδια σημεία, μη τηρώντας τις αποστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 315 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 165 στην Αττική, τα 32 στη Λακωνία και τα 17 στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι εξετάζονται νέα περιοριστικά μέτρα μεταξύ των οποίων και η χρήση μάσκας παντού από τους πολίτες. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν αν τελικά θα ενεργοποιηθούν.

«Μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις “ευπαθείς ομάδες”, οι οποίες κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό» είπε. Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες» ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητα τους.

«Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας όμως ότι «όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν -και αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και ανεβαίνουν οι δείκτες- θα πρέπει να μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατεύει η ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, η μάσκα έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τον κορωνοϊό.

Η συμβουλή που έδωσε στους γονείς του

«Η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φορούν μάσκα» αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας, έχοντας νωρίτερα σχολιάσει τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Γεμάτες οι πλατείες της Αθήνας

Στις πλατείες μεταφέρεται η μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού καθώς από χθες τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Αττική.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για αποσυμφόρηση προβλέπει προληπτικές κινήσεις όπως μηνύματα από μεγάφωνα περιπολικών έως αυτόφωρο και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες που δεν θα τηρήσουν το ωράριο λειτουργίας.

Ωστόσο, και παρά την περιστολή του ωραρίου σε μίνι μάρκετ, κάβες και περίπτερα, σε ορισμένες πλατείες της Αττικής όπως σε αυτές των Βαρνάβα, Αγίου Νικολάου και Εξαρχείων, παρατηρήθηκαν εκ νέου φαινόμενα αυξημένης συνάθροισης.

Δείτε φωτογραφίες από την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και το Μοναστηράκι

Ίδια εικόνα υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στα Λαδάδικα, όπου οι πολίτες που επέλεξαν το συγκεκριμένο μέρος για να διασκεδάσουν, αφέθηκαν στη δυνατή μουσική, τα ποτά και τους ναργιλέδες…

Απίστευτος συνωστισμός σε παράσταση stand up comedy στη Θεσσαλονίκη

Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό καταγράφηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, στο Θέατρο Γης σε θεατρική παράσταση stand up comedy.

Όπως σημειώνει το Grtimes.gr στο θέατρο αν και ο χώρος είναι ανοιχτός επικράτησε το αδιαχώρητο και παρά τις μάσκες, δεν αποφεύχθηκε ο συνωστισμός και οι αποστάσεις και τα μέτρα για τον κορωνοϊό πήγαν… περίπατο.

Ενδεικτικό είναι ότι ο μόνος ελεύθερος χώρος ήταν οι διάδρομοι από τις σκάλες.

Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη, την αντίδρασή τους στο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης από τις 12 τα μεσάνυχτα, εξέφρασαν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της πόλης.

Αφού έκλεισαν τα καταστήματα τους στις 12, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τα αιτήματά τους.

Share this

Αφήστε μια απάντηση