Ποιο form-factor πιστεύετε ότι είναι το μέλλον των smartphones; [Poll]

Εδώ και αρκετά χρόνια τα smartphones έχουνε γίνει αυτό που λέμε “στάσιμα”. Ναι, πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο που οι συσκευές μας είναι σχεδόν ολόκληρες οθόνη στο μπροστινό τους μέρος, με ένα μεγάλο camera bump από πίσω συνήθως, όμως εκτός από αυτό καμία συσκευή δεν έχει αλλάξει τον τρόπο που χειριζόμαστε ένα smartphone ή την εμφάνιση του εντελώς.

Πλέον όμως, οι κατασκευαστές φαίνεται να κοιτούν νέους τρόπους για να ανανεώσουν την αγορά, ειδικά μετά την έλευση των foldable οθονών. Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν τρεις κατηγορίες foldable: με οθόνη που διπλώνει προς τα μέσα, όπως το Samsung Galaxy Z Fold 2, με οθόνη που διπλώνει προς τα έξω, όπως το Huawei Mate Xs, αλλά και τα clamshell, όπως τα Moto Razr και Galaxy Z Flip 2.

Πέραν των παραπάνω, βλέπουμε και δύο διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω στο ίδιο concept. Από τη μία η LG προσπαθεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία multitasking, προσφέροντας ένα κανονικό smartphone το οποίο μπορεί να δεχτεί αξεσουάρ με δεύτερη οθόνη, ενώ από την άλλη η Microsoft μας φέρνει ένα smartphone που έχει δύο οθόνες, με όλο το λειτουργικό του να είναι σχεδιασμένο γύρω από αυτή την εμπειρία.

Οπότε η ερώτηση της εβδομάδας είναι η εξής: ποιο form-factor πιστεύετε ότι είναι το μέλλον των smartphones; Θα γίνει η μετάβαση σε νέο form-factor ή η μορφή που έχουν τόσα χρόνια θα παραμείνει κυρίαρχη; Ψηφίστε στο παρακάτω poll και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.

Ποιο form-factor πιστεύετε ότι είναι το μέλλον των smartphones; [Poll]Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης