Η Google θα απαιτεί πλέον από όλα τα apps του Play Store πληρωμές μόνο μέσω Google Play

Τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται περισσότερο στην Apple για το πως χειρίζεται τις πληρωμές των εφαρμογών μέσω του App Store, αναγκάζοντας τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν μόνο τη δική της πλατφόρμα πληρωμής και να παίρνει το 30%. Όμως, αρκετοί αγνοούν ότι και η Google έχει ακριβώς την ίδια πολιτική.

Η διαφορά όμως είναι ότι μερικά μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας, όπως Amazon, Netflix και Spotify επέτρεπαν τις πληρωμές για περιεχόμενο των εφαρμογών τους σε ξεχωριστό περιβάλλον, δηλαδή όχι με το σύστημα της Google. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εταιρείες να μη χρειάζεται να πληρώνουν το 30% στη Google, παρά το ότι η ίδια η εταιρεία απαιτεί εδώ και καιρό οι χρεώσεις να γίνονται μέσω του συστήματος της, όπως φαίνεται παρακάτω.

Σύμφωνα όμως με την ιστοσελίδα Bloomberg, η Google θα γίνει πιο αυστηρή στο παραπάνω θέμα, με αλλαγές που έρχονται από την επόμενη κιόλας εβδομάδα. Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι η Google κάνει αρκετές φορές τα “στραβά μάτια” στους μεγάλους προγραμματιστές, ενώ στους μικρότερους προγραμματιστές αντλεί όλη της την αυστηρότητα.

Οι προγραμματιστές θα έχουν λίγο χρόνο να συμμορφωθούν με τις οδηγίες που ήδη υπάρχουν, όμως η εταιρεία δε θα αφήνει καμία εταιρεία πλέον να παρακάμπτει το εν λόγω σύστημα πληρωμών. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι βέβαια, αυτό είναι και το σωστό και δίκαιο για όλους τους προγραμματιστές και όχι μόνο για τα μεγάλα ονόματα. Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες εταιρείες, πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει ο οργανισμός Coalition for App Fairness.

Πηγή

Η Google θα απαιτεί πλέον από όλα τα apps του Play Store πληρωμές μόνο μέσω Google PlayTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης