Θα υπάρξουν αποτελεσματικοί ανταγωνιστές της Huawei στο 5G, σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Μετά τον αποκλεισμό της Huawei από τις ΗΠΑ μένουν αρκετά ερωτήματα σχετικά με την ανάπτυξη του δικτύου 5G. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, είναι βέβαιος πως θα υπάρξουν αντίστοιχες λύσεις και από τους δυτικούς κατασκευαστές.

Οι δηλώσεις του Mike Pompeo στο event Atlantic Council:

Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αποδοτικότερες λύσεις από τους αξιόπιστους, δυτικούς προμηθευτές που θα μπορούν να παρέχουν τις ίδιες ή καλύτερες υπηρεσίες, με συγκρίσιμο κόστος. Με την πάροδο του χρόνου, νομίζω ότι ο κόσμος θα αναγνωρίσει ότι δεν είναι ο σωστός δρόμος και θα δείτε ότι οι δυτικές τεχνολογίες που είναι επαληθεύσιμες, αξιόπιστες και διαφανείς έρχονται να κυριαρχήσουν στις αγορές τηλεπικοινωνιών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι η κυριαρχία του 5G από κινέζο κατασκευαστή θα έδινε στην Κίνα ένα πλεονέκτημα που η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη να δεχτεί. Πλέον, η Ουάσιγκτον πιέζει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ανεξαρτητοποιηθούν από τη Huawei Technologies, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία θα δίνει τα δεδομένα των πολιτών και όχι μόνο στη κινεζική κυβέρνηση για κατασκοπεία.

Πηγή

Θα υπάρξουν αποτελεσματικοί ανταγωνιστές της Huawei στο 5G, σύμφωνα με τις ΗΠΑTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης