Μ. Παγώνη: Αν δεν μειωθούν τα κρούσματα να γίνει lockdown για 10-15 ημέρες στην Αττική (audio)

Μ. Παγώνη: Αν δεν μειωθούν τα κρούσματα να γίνει lockdown για 10-15 ημέρες στην Αττική (audio)

Η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και Αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Η κυρία Παγώνη τόνισε ότι « όσον αφορά την περιφέρεια δεν υπάρχει πρόβλημα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αντίθετα στην Αθήνα είμαστε οριακά» είπε και συμπλήρωσε ότι « αυτή την εβδομάδα θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στα νοσοκομεία. Αυτή την στιγμή μπαίνουν 3 νοσοκομεία επιπλέον στην Αττική, το Γεννηματά, το Ιπποκράτειο και το Λαϊκό με τμήματα αποκλειστικά για covid. Ο Υπουργός είπε ότι θα δώσει 40 κρεβάτια αυτή την εβδομάδα εντατικής θεραπείας στην Αττική.»

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά « γιατί δεν γνωρίζουμε πως θα συμπεριφερθεί ο covid σε συνδυασμό με την Γρίπη και τις Ιώσεις. Επομένως φωνάζουμε να εμβολιαστεί ο κόσμος για τον Η1Ν1 για να μην έχουμε βαριά περιστατικά τουλάχιστον από εκεί.»

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Αττική η αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ επεσήμανε ότι « αν σε 15 ημέρες, από αυτά που βλέπω στην Αττική που έχει πρόβλημα, δεν υπάρξει μείωση κρουσμάτων κατά 50% θα παρθούν αναγκαστικά αυστηρότερα μέτρα. Εγώ που ξέρω τι γίνεται στο σύστημα θα πρότεινα ακόμη και lockdown για 10-15 ημέρες. Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει τους εαυτούς μας και αντιμετωπίζουμε την κατάσταση. Για αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα το ζήτημα των προσλήψεων και των ΜΕΘ.»

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση