Μητσοτάκης: Εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

Προσωπική εγγύηση ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης έδωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που θα έρθει ως το τέλος του χρόνου στη βουλή και θα εισάγει τον κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης τόνισε ότι είναι εύλογες οι ανησυχίες των πολιτών για την εν λόγω μεταρρύθμιση.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον δεύτερο πυλώνα της ασφάλισης θα μπορούσε να δώσει κεφάλαια που είναι αναγκαία για να επενδυθούν στην Ελλάδα, ενώ χαρακτηρίζοντας δεδομένη την δημόσια εποπτεία του συστήματος τόνισε ότι η κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης δεν είναι δεδομένο ότι θα γίνει από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «εγγυώμαι ότι καμία σύνταξη δεν θα μειωθεί», απαντώντας στο ερώτημα τι θα κοστίσει στα ασφαλιστικά ταμεία η κεφαλοποίηση της επικούρισης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε «να αποφεύγουμε ακραίους τίτλους με χαρακτηρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα που εξήγγειλε για την καταβολή των αναδρομικών των συνταξιούχων παραπέμποντας στα όσα είχε αναφέρει και χθες στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό τον Οκτώβριο καταβάλλονται σε περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους τα αναδρομικά ποσά ύψους 1,4 δισ. ευρώ, των κύριων συντάξεων για το 11μηνο 2015-2016. Ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα πιστωθούν άλλα 460 εκατομμύρια σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων. Πρόκειται για μία θεσμική συμμόρφωση της Πολιτείας σε δικαστικές αποφάσεις. Αλλά και για πολιτική επιλογή κοινωνικού χαρακτήρα. Γιατί οι απόμαχοι της εργασίας βοηθούν, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, όλη την οικογένεια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αφήστε μια απάντηση