Κοροναϊός: Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του Time για τους 200.000 νεκρούς

Share this

Την επιμέλεια του εξωφύλλου ανέλαβε ο ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνης Τζον Μαυρουδής χρησιμοποιώντας δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Με μαύρο εξώφυλλο κυκλοφορεί το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού TIME αποτίοντας φόρο τιμής στους 200.000 νεκρούς από τον κοροναϊό.

Το αμερικανικό περιοδικό που για δεύτερη φορά στην ιστορία τους κυκλοφορεί με μαύρο εξώφυλλο, έχει πάνω του γραμμένο των ημερήσιο απολογισμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη μάχη με τον κοροναϊό, από τις 29 Φεβρουαρίου.

Την επιμέλεια του εξωφύλλου ανέλαβε ο ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνης Τζον Μαυρουδής χρησιμοποιώντας δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. «Πραγματικά ελπίζω αυτό το εξώφυλλο να αφυπνίσει τις συνειδήσεις όσων στέκονται απαθείς μπροστά σε αυτή την καταστροφή. Η επιστήμη και η κοινή λογική αποτελούν την απάντηση σε αυτή την κρίση», ανέφερε ο καλλιτέχνης.

«Αυτή είναι μια αργή, σταθερή πορεία θανάτου», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Τζον Μαυρουδής. «Πόσοι ακόμη προτού ξυπνήσουμε τελικά;», συμπλήρωσε.     «Πραγματικά ελπίζω ότι αυτό το εξώφυλλο θα είναι μια αφύπνιση για εκείνους που είναι μουδιασμένοι απέναντι σε αυτή την καταστροφή», δήλωσε ο εικονογράφος στο Time.

Το εξώφυλλο του περιοδικού έχει τοποθετηθεί σε μαύρο πλαίσιο μια ακόμα φορά στο παρελθόν. Ήταν μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Share this

Αφήστε μια απάντηση