Κριτική της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της κατάστασης στη Μόρια (video)

Κριτική της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της κατάστασης στη Μόρια (video)

Τα σφοδρά πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Μόρια.

Για εγκληματική ανευθυνότητα της κυβέρνησης στην καταστροφή από την πυρκαγιά του ΚΥΤ της Μόριας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος  Ηλιόπουλος και την κατηγόρησε ότι σχεδιάζει με κριτήριο την κάλυψη της προεκλογικής δεξιάς ρητορικής της. Η μοναδική λύση, είπε, είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Για εικόνες ντροπής του ευρωπαΪκού πολιτισμού μίλησε το ΚΙΝΑΛ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο. Τονίζουν ακόμα ότι θα πρέπει να ανοίξει ένα συνολικό πρόγραμμα επανεγκατάστασης. Και σημειώνει ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ «η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Είναι αδιανόητο να μην έχει υπάρξει μία παραίτηση υπευθύνου.»

Αυτό που συνέβη δεν ήταν παρά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος υποστηρίζει το ΚΚΕ και τονίζει: Το έγκλημα αυτό βαραίνει την κυβέρνηση της ΝΔ, που αξιοποιεί τα πρόσφατα γεγονότα για να φτιάξει νέες φυλακές στα νησιά, με βάση και την κυνική δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν θα φύγει κανένας».

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει: «Πρέπει να απαιτήσουμε ως Ευρωπαίοι – όπως μαζικά έκαναν χθες χιλιάδες Γερμανοί πολίτες- να μην υπάρξει κανένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης, καμία φυλακή ψυχών.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας νωρίτερα στη βουλή είπε ότι το θέμα είναι εθνικό και επανέλαβε την πρότασή του για μεταφορά των προσφύγων σε ακατοίκητα νησιά.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση