Δυτική Μακεδονία: Στα 23 τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Δυτική Μακεδονία: Στα 23 τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Στα 23 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση  (10/9/2020) του ΕΟΔΥ, επί συνόλου 372 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς καταγράφηκαν 14 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 13 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, εκτός Δυτικής Μακεδονίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης επτά και από ένα έχουμε στις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών και Φλώρινας.

Μέσα στο Σεπτέμβριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19 στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται πλέον στα 59, εκ των οποίων τα 34 καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,  τα 17 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,  τα έξι στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και τα δύο στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Τον Αύγουστο στη Δυτική Μακεδονία είχαν καταγραφεί 150 κρούσματα covid-19, ενώ τον Ιούλιο 29 και τον Ιούνιο 20.

Στη γειτονική Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, όπου σε τρία εργοστάσιά της εργάζονταν και άτομα από τη Δυτική Μακεδονία, που διαγνώστηκαν θετικά, σήμερα δηλώθηκαν οκτώ νέα κρούσματα εκ των οποίων τα τέσσερα συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, ενώ μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο είχαμε 68 κρούσματα κορωναϊού, όταν ολόκληρο τον Αύγουστο είχαν επιβεβαιωθεί 95 κρούσματα covid-19.

Τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας όσο και της Πέλλας, όπου επίσης έχουν διαγνωστεί θετικοί στον covid-19, εργαζόμενοι κυρίως από την Καστοριά, μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/9/2020) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου covid-19, αποφασίστηκαν περιοριστικά μέτρα όπως:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν για 14 ημέρες από αύριο Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 06.00.

Τα ίδια μέτρα θα ληφθούν και στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, και Κιλκίς, όπου υπάρχει επίσης αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο του covid-19.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Θωμάς Νασιάδης
image}

Αφήστε μια απάντηση