Ξεκινάει η μαζική παραγωγή των Apple chips στα 5nm

Νωρίτερα μέσα στο έτος η Apple ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη σταδιακή μετάβαση των σειρών iMac, Macbook και Mac Pro σε αρχιτεκτονική ARM, με τα δικά της chip. Η κατασκευάστρια εταιρεία που θα αναλάβει την παραγωγή των ARM chip για την Apple είναι η TSMC, με τα πρώτα να είναι κατασκευασμένα με τη μέθοδο των 5nm.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες της ιστοσελίδας Digitimes, η Apple ειδοποίησε την TSMC ώστε να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των ARM chip της μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή από τον επόμενο μήνα. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε αναφέρει τον Ιούλιο ότι περιμένουμε το πρώτο μοντέλο με ARM chip στο τέλος του έτους, το οποίο θα είναι ένα MacBook 13,3 ιντσών, με το νέο χρονοδιάγραμμα να επιβεβαιώνει ότι θα δούμε ένα μοντέλο φέτος.

Μη ξεχνάμε ότι μέχρι το 2022 η Apple θα κυκλοφορεί μοντέλα και με Intel επεξεργαστή, χωρίς να ξέρουμε πως ακριβώς θα γίνει η μετάβαση, δηλαδή ποια μοντέλα θα ξεκινήσουν πρώτα και με ποια θα ολοκληρωθεί. Πάντως, η Apple έχει πάρει πολύ πιο θερμά το θέμα σε σχέση με τη Microsoft, η οποία τόσα χρόνια δεν έχει καταφέρει να φέρει μία ARM λύση που οι χρήστες όντως θέλουν να χρησιμοποιήσουν.

Πηγή

Ξεκινάει η μαζική παραγωγή των Apple chips στα 5nmTechblog.gr

Τάσος Παπανικολάου