Μακριά από σπίτια η φωτιά στη Νέα Μάκρη – Φωτιά στην Άνδρο

Μακριά από σπίτια η φωτιά στη Νέα Μάκρη – Φωτιά στην Άνδρο

Μακριά από κατοικημένη περιοχή, σε δασική έκταση, στον ορεινό όγκο μεταξύ Νέας Μάκρης και Διονύσου μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν έξι εργαζόμενοι από εγκατάσταση πανεπιστημιακού ιδρύματος του ΕΜΠ. Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην Άνδρο. Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν αμέσως στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Στην περιοχή πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο κατάσβεσής της.
Σε ισχύ είναι από το πρωί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ζαγανιάρης της Άνδρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ενώ η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση