Έκτακτη σύσκεψη στην Ανάβυσσο για την πυρκαγιά

Έκτακτη σύσκεψη στην Ανάβυσσο για την πυρκαγιά

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, εξαιτίας της πολύ δύσκολης και κρίσιμης κατάστασης στο μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο δημοτικό κατάστημα Αναβύσσου και εκτός από τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, μετέχουν ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αλλά και ο δήμαρχος Λευρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, καθώς με τη σφοδρότητα των ανέμων η πυρκαγιά μπορεί να εισέλθει και να απειλήσει περιοχές και του δικού του δήμου.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων είναι πολύ μεγάλη, ο κ. Φιλίππου έχει ήδη ζητήσει να κηρυχθεί ο δήμος Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πλέον αναμένεται να δοθούν οι περαιτέρω κατευθύνσεις.

Στην περιοχή επιχειρούν πολύ ισχυρές της πυροσβεστικής σε απόλυτο συντονισμό με τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την κατάσταση στη Μόρια. Από αύριο θα υπάρξει η όποια απαραίτητη συνδρομή των πολιτών, πρόσθεσε.

 

www.ert.gr

Μπέττυ Σαβούρδου

Αφήστε μια απάντηση