Νέα πατέντα της Samsung για διάφανο smartphone

Αν και η τεχνολογία μας δείχνει πως το μέλλον των smartphones θα είναι οι foldable οθόνες, με τις ευκαιρίες που προσφέρουν αλλά και με τα form-factors που μπορούν να δημιουργηθούν με τη χρήση τους, η Samsung φαίνεται πως δουλεύει και σε μία ακόμα περίεργη ιδέα, η οποία μας θυμίζει κάτι.

Μέσω νέας πατέντας, την οποία μετέτρεψε σε renders η ιστοσελίδα Let’sGoDigital, βλέπουμε πως η Samsung εργάζεται πάνω σε ένα πλήρως διάφανο smartphone, με τα μόνα μη διάφανα μέρη του να είναι τα περιμετρικά bezel. Προφανώς αυτό γεννά αρκετά ερωτηματικά, όχι μόνο για τη χρηστικότητα μίας τέτοιας συσκευής αλλά και για το πως θα μπορέσει η εταιρεία να εξαφανίσει εξαρτήματα όπως η μπαταρία και η πλακέτα, όμως όπως όλες τις πατέντες μπορεί να μη δούμε ποτέ αυτή τη συσκευή στην αγορά.

Μη ξεχνάμε ότι υπάρχει συσκευή που κυκλοφόρησε όντως στην αγορά με διάφανη οθόνη: το Sony Ericsson Xperia Pureness X5. Η συσκευή είχε αρκετό χώρο από κάτω για να μπουν τα εξαρτήματα, καθώς είχε πληκτρολόγιο, αλλά η οθόνη της ήταν όντως διάφανη. Βέβαια, όπως και τότε, δε μπορούμε να βρούμε κάποιον πρακτικό λόγο ύπαρξης μίας τέτοιας συσκευής, εκτός αν μπορεί ο χρήστης να επιλέγει πόσο διαφανές θέλει να είναι το τζάμι.

Πηγή

Νέα πατέντα της Samsung για διάφανο smartphoneTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης