Μεταναστευτικό- Γ. Κουμουτσάκος: Ενισχύουμε τον Έβρο (video)

Μεταναστευτικό- Γ. Κουμουτσάκος: Είμαστε έτοιμοι για νέα πρόκληση από την Τουρκία (video)

«Ακόμη κι αν το διανοηθούν θα αποτύχουν στην προσπάθεια εργαλειοποίησης των απελπισμένων ανθρώπων επιδιώκοντας γεωπολιτικές στοχεύσεις», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, επιβεβαιώνοντας αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων στον Έβρο από την Τουρκία, το τελευταίο 20ήμερο.

Δεδομένο χαρακτήρισε ο κ. Κουμουτσάκος, ότι η Τουρκία «με δεξαμενή 4 εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων τους έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ως είδος ανθρώπινου πολιορκητικού κριού, με γεωοπολιτικούς στόχους, δηλαδή άσκηση πίεσης στην Ελλάδα και απέτυχε, όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας και την ισχυρή διεθνή συνεργασία.

«Ο χρόνος μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24-25 Σεπτεμβρίου είναι χρόνος που πολιτικά θα ήθελε ο Ερντογάν να στείλει μήνυμα πίεσης», εκτίμησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και τόνισε: Είμαστε έτοιμοι. Ο ‘Εβρος ενισχύθηκε σημαντικά με πτητικά και πλωτά μέσα, οχήματα και ανθρώπους. Αντίστοιχα και το Λιμενικό βρίσκεται ενισχυμένο και σε εγρήγορση».

Επικαλούμενος την πληροφόρηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο και για επιπλέον συνοριοφύλακες.

Αν και είναι δύσκολη η συγκυρία λόγω κορονοϊού και δεν γίνονται πτήσεις προς το Πακιστάν ή το Ιράκ, έχουμε στείλει πίσω πάνω από 150 ανθρώπους, τόνισε και επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή πολιτική επιστροφών. Εν αναμονή μάλιστα των προτάσεων της Κομισιόν, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «η συμμαχία του νότου», δηλαδή των χωρών της πρώτης γραμμής είναι αρραγής.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση