Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Exynos εναντίον Snapdragon σε νέο βίντεο

Μπορεί να είναι ήδη γνωστό σε όλους ότι η Ευρωπακή έκδοση των Samsung Galaxy Note 20 φοράει τον Exynos 990 που είδαμε και στη σειρά Galaxy S20, σε αντίθεση με την έκδοση της Αμερικής που εξοπλίζεται με το νεότερο Snapdragon 865+, όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε πόση διαφορά έχουν οι δύο συσκευές, τόσο σε επιδόσεις όσο και σε μπαταρία.

Ο γνωστός YouTuber JerryRigEverything ανέβασε ένα νέο βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, όπου δε μένει μόνο στη σύγκριση των δύο συσκευών. Ο JerryRigEverything έτρεξε πολλαπλά τεστ στην εφαρμογή GeekBench 5 για να δει όχι μόνο τη διαφορά στις επιδόσεις, αλλά και κατά πόσο πέφτουν οι επιδόσεις όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία των δύο εκδόσεων του Galaxy Note 20 Ultra. Στο αρχικό test η έκδοση με Snapdragon SoC κατάφερε να φτάσει τους 983 πόντους στο single core και τους 3.152 πόντους στο multi-core, ενώ η Exynos έκδοση έφτασε τους 896 και 2.696 πόντους αντίστοιχα.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως το Galaxy Note 10 Plus, το οποίο είναι το κινητό που έχει στην κατοχή του ο JerryRigEverything, έφτασε τους 713 πόντους στο single-core και 2.500 πόντους στο multi-core. Αυτό σημαίνει ότι η Exynos έκδοση είναι πιο κοντά στο περσινό μοντέλο παρά στην έκδοση με τον Snapdragon 865+. Η διαφορά παρέμεινε σταθερή σε όλη τη διάρκεια των test, όπως και η διαφορά στις θερμοκρασίες, με τη Snapdragon έκδοση να διατηρεί χαμηλότερες θερμοκρασίες, χωρίς όμως να βλέπουμε μεγάλη διαφορά.

Η μπαταρία των συσκευών της Samsung στο τέλος των test φαίνεται να δίνει ακόμα ένα προβάδισμα στη Snapdragon έκδοση, η οποία ολοκλήρωσε τις δοκιμές με 77% μπαταρία, ενώ η Exynos έκδοση τερμάτισε με 72% μπαταρία. Τέλος, ο JerryRigEverything παρατήρησε μία διαφορά στη θερμοκρασία των χρωμάτων των δύο συσκευών, αν και δε μπορούμε να το καταλάβουμε από το βίντεο.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Exynos εναντίον Snapdragon σε νέο βίντεοTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης