Ανησυχούν οι λοιμωξιολόγοι για τα κρούσματα σε κλειστές δομές

Ανησυχούν οι λοιμωξιολόγοι για τα κρούσματα σε κλειστές δομές

Ανησυχία προκαλούν στους λοιμωξιολόγους τα κρούσματα στις κλειστές δομές, που εξακολουθούν να αποτελούν εστίες μόλυνσης. Σε καραντίνα 10 ημερών τέθηκε το γηροκομείο στο Μαρούσι, όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 18 ηλικιωμένοι, και ένας εργαζόμενος. Επίσης, σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκε το Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι αυξάνονται δραματικά. Χθες κατέληξε άλλος ένας 81χρονος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα, στους 274.

Εν τω μεταξύ, την πρόσκαιρη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την αποστολή των δειγμάτων σε άλλα συνεργαζόμενα εργαστήρια ελέγχου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η εντός 24 ωρών λήψη αποτελεσμάτων, γνωστοποίησε το υπουργείο υγείας.

Η πρόσκαιρη έλλειψη αντιδραστηρίων για τη διενέργεια των τεστ κορονοϊού θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματίες καταστημάτων εστίασης με επιστολή τους στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης ζητούν επανεξέταση των μέτρων για τους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση