Στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για 14 ημέρες (video)

Στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για 14 ημέρες (video)

Στην Κρήτη, όπου έχουν τεθεί σε ισχύ από τις έξι το πρωί και για 14 ημέρες περιοριστικά μέτρα, βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση  τέθηκε το θέμα των κλειστών δομών ηλικιωμένων.

Η Κρήτη είναι «καθαρή» έως τώρα και αυτό θέλουμε να κρατήσουμε, τόνισε τόσο ο κ. Αρκουμανέας, όσο και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς. Παράλληλα ολοκληρώνονται στα γηροκομεία του νησιού τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, των οποίων ανακοινώθηκε η παράταση της λειτουργίας τους έως τον Δεκέμβριο.

Στην σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης, υπό τον κ. Αρκουμανέα παρουσιάστηκε το σχέδιο αύξησης των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και στις μονάδες Covid-19 εφ΄όσον χρειαστεί, ενώ αναδείχθηκε πολύ έντονα και το κομμάτι της εκπαίδευσης του προσωπικού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε και το ιολογικό εργαστήριο στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου γίνονται καθημερινά 1.500-2.000 τεστ κορονοϊού από όλη την Κρήτη.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση