Στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Μετά το θέμα που προέκυψε από την υπαναχώρηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην παραχώρηση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, βρήκε στέγη για τις κεντρικές του εκδηλώσεις, στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Όπως ανακοίνωσε τo Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ: «Στην κορύφωση των εκδηλώσεων, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα παρουσιαστεί μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων, στις 19 Σεπτεμβρίου, είχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Με μια αιφνιδιαστική απόφαση, όμως, που γεννά πολλά ερωτήματα για παρασκηνιακές παρεμβάσεις, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ακύρωσε τη συμφωνία. Έτσι, λοιπόν, και η 3η μέρα των κεντρικών εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

Χαιρετισμός του Ιάσονα Φανού, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Stand-up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου

Ομιλία από τον γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο

Συναυλία με το συγκρότημα “Υπεραστικοί”

Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

20:00 Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

21:00 Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος

Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Νταλάρας

Για τις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των διοργανωτών και επισκεπτών:

  • Η πρόσβαση στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου θα γίνεται ελεγχόμενα από περισσότερες εισόδους, με τις “πύλες” του Φεστιβάλ να ανοίγουν 2 ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.
  • Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
  • Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις.
  • Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.
  • Αυξημένη θα είναι η διάθεση τουαλετών και νιπτήρων, που θα εξυπηρετούν το σύνολο του κόσμου, καθώς και η εξασφάλιση τακτικής καθαριότητας.
  • Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ιατρείο, με ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.

Καλούμε τη νεολαία, με τη συμμετοχή της στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που της κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Να στείλει δυναμικό μήνυμα «οργανωμένης απειθαρχίας» στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών!

Η νεολαία δε φιμώνεται! Φέτος απέδειξε ότι «…και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή»! Με την επιτυχία του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή τη φωνή αυτή θα τη δυναμώσουμε για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση του συστήματος, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!», θα ακουστεί δυνατά!».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση