Αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου για το θαλάσσιο δυστύχημα στην Κέρκυρα

Αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου για το θαλάσσιο δυστύχημα στην Κέρκυρα

Θαλάσσιο δυστύχημα σημειώθηκε στο Αυλάκι της βόρειας Κέρκυρας, το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου, με αποτέλεσμα Βρετανίδα να χάσει τη ζωή της, όταν χτυπήθηκε από ταχύπλοο σκάφος.

Η Βρετανίδα τουρίστρια κατέβηκε, όπως έκανε κάθε πρωί, λίγο πριν τις δέκα για να απολαύσει το καθημερινό της μπάνιο στην παραλία Αυλάκι στην Κέρκυρα. Εκείνη την ώρα στην πλαζ υπήρχαν αρκετοί λουόμενοι που όπως καταθέτουν, είδαν την γυναίκα να απομακρύνεται αρκετά από την ακτή.

Ο χειριστής ενός ταχύπλοου που μαζί με ακόμη ένα άτομο έκαναν θαλάσσιο σκι φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκε την παρουσία της. Το κακό δεν άργησε να γίνει:

H τουρίστρια είχε απομακρυνθεί σε απόσταση 400 – 500 μέτρων από την στεριά και δεν είχε μαζί της σημαδούρα – το σκάφος την χτύπησε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η άτυχη Βρετανίδα μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τα πόδια στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Ήταν όμως ήδη πολύ αργά. Η προπέλα του σκάφους την είχε τραυματίσει στην μηριαία αρτηρία, με αποτέλεσμα η εξηντάχρονη να υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία και να ξεψυχήσει. Ο χειριστής του ταχύπλοου στη συνέχεια εξαφανίστηκε και από εκείνη την ώρα αναζητείται.

Οι λιμενικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται πολύ κοντά στην σύλληψη του δράστη. Πρόκειται πιθανόν για μόνιμο κάτοικο Κέρκυρας, ο οποίος έβγαινε συχνά στην συγκεκριμένη παραλία με το σκάφος του για θαλάσσιο σκι.

Σε μάστιγα εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια, τα δυστυχήματα με ταχύπλοα σκάφη. Η μη τήρηση των κανόνων ασφαλούς πλεύσης από πλευράς χειριστών, λόγω απροσεξίας ή μέθης, αλλά και η άγνοια κινδύνου από λουόμενους οι οποίοι απομακρύνονται από την στεριά, οδηγούν συχνά σε τραγικά αποτελέσματα.

Μόνο την τελευταία πενταετία πάνω από δεκαπέντε άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες σε δυστυχήματα που συνδέονται άμεσα με τα κάθε είδους ταχύπλοα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Κέρκυρα: Νεκρή Βρετανίδα στο Αυλάκι, χτυπημένη από σκάφος (video)

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση