Huawei: Οι προμηθευτές προσπαθούν να προλάβουν την προθεσμία των ΗΠΑ

Huawei Q3 2019

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος, από όταν οι ΗΠΑ απέκλεισαν τη Huawei και απαγόρευσαν στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται μαζί της. Από τότε, έχουν συμβεί πολλά, αλλά όπως όλα δείχνουν πλησιάζει το τέλος αυτής της ιστορίας.

Τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν

Στις 17 Αυγούστου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία θέλει να συνεργαστεί με τη Huawei θα πρέπει να κάνει σχετική αίτηση στο Υπουργείο Εμπορίου και να λαμβάνει ανάλογη άδεια. Το ίδιο ισχύει και για όσες εταιρείες χρησιμοποιούν αμερικανικές τεχνολογίες στα προϊόντα τους, είτε αυτές έχουν ως έδρα τις ΗΠΑ είτε όχι.

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι υπάρχουν παραγγελίες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί πριν την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τις συγκεκριμένες παραγγελίες θα πρέπει να τις ολοκληρώσουν πριν την 14η Σεπτεμβρίου.

Η λήξη της προθεσμίας και οι κινήσεις των εταιρειών

Σύμφωνα με νεότερες αναφορές, αρκετά στελέχη της Huawei επικοινωνούν με τους προμηθευτές της, ώστε να ασκήσουν πίεση προς την ολοκλήρωση των παραγγελιών που έχουν αναλάβει.

Οι αναφορές λένε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι επικοινωνίες λαμβάνουν χώρα ακόμη και στις 4 το ξημέρωμα. Κάτι που αποδεικνύει ότι η εταιρεία προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να προλάβει την προθεσμία που έθεσαν οι ΗΠΑ, και η οποία λήγει σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Huawei κατάφερε να εξασφαλίσει μόνο 15 εκατομμύρια Kirin 9000, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει στη σειρά Mate 40. Από εκεί και έπειτα, θα συνεχίσει να κατασκευάζει επεξεργαστές σε μικρότερες μονάδες, στην Κίνα.

Οι μονάδες αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν high-end chips, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την εταιρεία στο να διακόψει την κυκλοφορία flagship smartphones για διάστημα 2 ετών τουλάχιστον.

Πηγή

Huawei: Οι προμηθευτές προσπαθούν να προλάβουν την προθεσμία των ΗΠΑTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος