Δεκάδες οι ιχνηλατήσεις στη Λέσβο – Θετικός γιατρός στα χειρουργεία

Δεκάδες οι ιχνηλατήσεις στη Λέσβο – Θετικός γιατρός στα χειρουργεία

Δεκάδες είναι οι ιχνηλατήσεις που γίνονται στη Λέσβο μετά τον εντοπισμό πάνω από 40 κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Σε συντονισμό της πολιτικής προστασίας του δήμου Μυτιλήνης με την αστυνομία, δείγματα λαμβάνονται είτε στο ΚΥ Μυτιλήνης είτε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, ενώ κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ μεταβαίνει σε χωριά για πολλαπλές λήψεις.

Το  Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται πλήρως η λειτουργία των χειρουργείων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι διαγνώστηκε δεύτερος εργαζόμενος στα χειρουργεία -γιατρός αυτή τη φορά- με κορονοϊό , μετά την εργαλειοδότρια που εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ύποπτο κρούσμα εξετάζεται και σε ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας, καθώς ένα πρώτο δείγμα από ηλικιωμένο τρόφιμο διαγνώστηκε θετικό και ελήφθη δεύτερο δείγμα, για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα. Ωστόσο, η διοίκηση του ιδρύματος συντόνισε ιχνηλάτηση όλων των εργαζομένων και τρόφιμων του ιδρύματος, και από το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δεκάδες δείγματα.

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε και μέλος του Δ.Σ. αθλητικού σωματείου του νησιού, όπου ενημερώνονται οι γονείς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Η διασπορά του ιού στο νησί και κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης παίρνει μεγάλες διαστάσεις, και οι αρμόδιοι εργάζονται πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, όπου διαπιστώνονται αρρυθμίες, καθυστερήσεις ή αναμονές .

Η ανακοίνωση του Βοστάνειου:

“Το Βοστάνειο νοσοκομείο στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης της επιδημίας του COVID -1 ανακοινώνει ότι

α) Αναστέλλεται πλήρως λειτουργία των Τακτικών Χειρουργείων έως 31/8/2020. Το Επιστημονικό Συμβούλιο από 1/9/2020 θα προβεί σε επανεκτίμηση των δεδομένων και θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση.

β) Περιορίζονται τα ραντεβού των ασθενών στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία με ανώτερο αριθμό εξεταζόμενων ανά ιατρείο σε οκτώ (8). Το τμήμα Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων θα ενημερώσει άμεσα τους πολίτες για την μεταφορά των ραντεβού σε νέες ημερομηνίες. Παρακαλούνται οι ασθενείς να προσέρχονται στο χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων αυστηρά την καθορισμένη ώρα του ραντεβού τους, τηρώντας πάντα τα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκα και αποστάσεις).

γ) Υπενθυμίζεται ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους τους εισερχόμενους στους χώρους του νοσοκομείου είναι υποχρεωτική.

δ) Το επισκεπτήριο των ασθενών συνεχίζει να είναι υπό περιορισμό και επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός ανά ασθενή, κατόπιν έγγραφης άδειας.

Παρακαλείται το κοινό να επιδεικνύει τον ανάλογο σεβασμό στις υποδείξεις του προσωπικού, για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του.”

www.ert.gr

Τάσος Οικονόμου
image}

Αφήστε μια απάντηση