Γκ. Μαγιορκίνης: Η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει

Γκ. Μαγιορκίνης: Η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει

Μήνυμα ότι η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει έστειλε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας που επανήλθε από σήμερα.  Προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω χαλάρωση μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Την επιβράδυνση του δεύτερου κύματος της Covid-19 επισήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης,  ο οποίος αντικαθιστά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα όταν δεν το επιτρέπει το πρόγραμμά του.

Όπως είπε, η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και θα έδινε περισσότερα από 400 κρούσματα ημερησίως, φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί. Αυτό οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν σε τοπικό επίπεδο σε επιβαρυμένες περιοχές αλλά και στη γενικευμένη χρήση μάσκας.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση για την ανακοπή της πανδημίας, δίνοντας έμφαση στη σωστή χρήση μάσκας και την ανάγκη κοινωνικού περιορισμού όσων επιστρέφουν στα αστικά κέντρα από τις διακοπές.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανακοίνωσε 168 νέα κρούσματα της Covid-19 στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 8.987.

Άλλος ένας θάνατος από κορονοϊό καταγράφηκε στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 243.  Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 77 έτη.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 31 ασθενείς.

 

Η τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό γίνεται στο υπουργείο Υγείας κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18.00 από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σχετική είδηση: ΕΟΔΥ: 168 νέα κρούσματα – Ένας θάνατος – Η γεωγραφική κατανομή

 

www.ert.gr

Τίνα Σιδέρη
image}

Αφήστε μια απάντηση