Δύο τα μέτωπα στην πυρκαγιά στη Λακωνία

Δύο τα μέτωπα στην πυρκαγιά στη Λακωνία

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά, που ξέσπασε μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 22/8, στη δασική περιοχή Λαγκάδια στην Ανατολική Μάνη, η οποία κινείται σε δύο μέτωπα, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου, λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 54 πυροσβέστες και 24 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 19 άτομα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Το έργο κατάσβεσης συνδράμουν και μέσα πυρόσβεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην περιοχή, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη λιπασμάτων στην Τανάγρα Βοιωτίας, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, κατά τις μεσημεριανές ώρες, της Παρασκευής 21/8. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 22 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 11 οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην αποθήκη.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 21/8, σε αποθηκευτικό χώρο εργοστασίου ξυλείας, στη Δ.Ε. Μακρυχωρίου του δήμου Τεμπών Λάρισας. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν δεκαέξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με επτά οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Για τα ανωτέρω περιστατικά, προανάκριση διενεργείται από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα.
Για το ανωτέρω περιστατικό επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας».

Προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου Πλήκτρο τρία) σε Αττική, Ν.Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου, Β.Αιγαίου,Κάρπαθο & Κρήτη.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Παναγιώτης Κούρος

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην ανατολική Μάνη

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση