Samsung Galaxy Note 20: Συγκριτικό speed test μεταξύ Snapdragon και Exynos

Ήδη γνωρίζουμε πως η Exynos έκδοση του Galaxy S20 ήταν πιο “υποβαθμισμένη” σε σχέση με το Snapdragon 865 μοντέλο της Αμερικής, όχι μόνο στις επιδόσεις της, αλλά και στη μπαταρία, ακόμα και στις φωτογραφικές επιδόσεις. Το Galaxy Note 20 έρχεται με αναβαθμισμένο επεξεργαστή Snapdragon 865+ στην Αμερική, όμως στην Ευρώπη η Samsung μας προσφέρει ακριβώς τον ίδιο Exynos 990.

Αν και στα χαρτιά η διαφορά μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα κάποιο συγκριτικό βίντεο με τις δύο συσκευές. Το κανάλι SpeedTest G στο YouTube ανέβασε το πρώτο συγκριτικό βίντεο μεταξύ των δύο εκδόσεων, όπου τα δύο μοντέλα περνούν από τη benchmark εφαρμογή Speed Test G 2.0, με τα αποτελέσματα να είναι τα αναμενόμενα.

Η έκδοση με τον Snapdragon 865+ ολοκλήρωσε το τεστ σε 1:32 λεπτά, με την Exynos έκδοση να ακολουθεί με 1:50. Αν και υπήρχε μία διαφορά 6 δευτερολέπτων στο CPU test, η μεγαλύτερη διαφορά ήρθε στο GPU test, με πάνω από 12 δευτερόλεπτα διαφορά. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Exynos κολλάει αρκετά στα παιχνίδια, ειδικά στην αρχή, δηλαδή στο rendering, όπου ο Snapdragon δε δυσκολεύεται καθόλου. Στο mixed test η έκδοση Exynos 990 ήταν 0.3 δευτερόλεπτα ταχύτερη.

Βέβαια, δεν έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα, απλά ένα benchmark. Θα πρέπει να περιμένουμε ίσως και κάποιο συγκριτικό μεταξύ των μπαταριών ή της κάμερας των δύο συσκευών για να δούμε αν όντως υπάρχει και πάλι μεγάλη διαφορά. Πάντως, τα benchmarks συνήθως δε μεταφράζονται στην εμπειρία χρήσης, καθώς δύσκολα θα βρεθούν διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων στις καθημερινές εργασίες των χρηστών.

Samsung Galaxy Note 20: Συγκριτικό speed test μεταξύ Snapdragon και ExynosTechblog.gr

Τάσος Παπανικολάου