Samsung Galaxy S21: Θα κυκλοφορήσουν χωρίς αισθητήρα ToF;

Η σειρά Galaxy S20 ενσωμάτωσε τον αισθητήρα Time-of-Flight, ο οποίος βοηθούσε στην ανάλυση του βάθους μεταξύ της κάμερας και του αντικειμένου που βρίσκεται στη λήψη. Η Samsung άλλαξε τον εν λόγω αισθητήρα σε σύστημα laser autofocus στη σειρά Galaxy Note 20, ενώ φαίνεται πως δε δούμε κάποια επιστροφή του ούτε στα επόμενα flagship της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κορεάτικη ιστοσελίδα thelec, η Samsung αποφάσισε να μην ενσωματώσει τον αισθητήρα ToF στα επερχόμενα smartphone της σειράς Galaxy S21, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά σενάρια χρήσης για την τεχνολογία στη παρούσα φάση. Όμως, η εταιρεία φαίνεται να μην έχει απορρίψει εντελώς τα σχέδια για το μέλλον, καθώς ο τομές System LSI της Samsung φαίνεται πως αναπτύσσει έναν αισθητήρα που θα μπορούσε να βελτιώσει τη τεχνολογία ToF.

Η Samsung δε μπόρεσε ποτέ να φτάσει την τεχνολογία ToF στα επίπεδα της Apple. Αν και ο κορεάτικος κολοσσός αναπτύσσει τη δική του τεχνολογία, η Apple έχει βασιστεί στη Sony για την ανάπτυξη του δικού της αισθητήρα ToF. Όμως, κανείς άλλος κατασκευαστής δε μπορεί να προμηθευτεί τον εν λόγω αισθητήρα από τη Sony, καθώς υπάρχει συμφωνία για αποκλειστική χρήση. Ίσως στο μέλλον η Samsung μπορέσει να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας.

Πηγή

Samsung Galaxy S21: Θα κυκλοφορήσουν χωρίς αισθητήρα ToF;Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης