Intel: Διαρροή επιβεβαιώνει την ανακοίνωση των επεξεργαστών 11ης γενιάς στις 2 Σεπτεμβρίου

Αν και μέχρι σήμερα δε γνωρίζαμε επίσημα πότε θα δούμε τους νέους επεξεργαστές της εταιρείας, οι μέχρι τώρα αναφορές έκαναν λόγω για τις 2 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ήδη είχε ανακοινωθεί ένα νέο event της εταιρείας. Η ίδια η Intel όμως έκανε την έκπληξη, μέσω διαρροής από την εταιρεία που επιβεβαιώνει την παραπάνω ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, η επιβεβαίωση έρχεται από μία καταχώριση στον ιστότοπο της Intel που αφορά τους επενδυτές και μόνο, η οποία αναγράφει τις 2 Σεπτεμβρίου ως “Tiger Lake Launch Event”. Η εταιρεία μας είχε προϊδεάσει, καθώς είχε ανακοινώσει πως στις 2 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει “κάτι μεγάλο”. Οπότε, η επιβεβαίωση ήταν κάτι που έτσι κι αλλιώς δε θα αργούσε πολύ.

Αυτό που περιμένουμε από τη νέα γενιά είναι ένα σημαντικό άλμα στις επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, χάρη στη νέα αρχιτεκτονική Willow Cove των 10nm+. Για παράδειγμα, τα benchmarks που έχουν διαρρεύσει για τον Intel Core i7-1165G7 ξεπερνούν τις επιδόσεις του Ryzen 7 4800 της AMD κατά 20% στο single-threaded test.

Πηγή

Intel: Διαρροή επιβεβαιώνει την ανακοίνωση των επεξεργαστών 11ης γενιάς στις 2 ΣεπτεμβρίουTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης