Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Πληροφορίες και για τέταρτο νεκρό (video)

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Πληροφορίες και για τέταρτο νεκρό (video)

Τραγικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στην Εύβοια, καθώς τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν τα Πολιτικά, τα Ψαχνά, την Καστέλα, το Μπούρτζι και το Λευκαντί με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, όπως έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για τέταρτο θύμα. Πρόκειται για ένα βρέφος οκτώ μηνών και δύο ηλικιωμένους, έναν άνδρα 85 ετών και μία γυναίκα 86 ετών, που εντοπίστηκαν νεκροί στα σπίτια τους. Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε σπίτια και οδικό δίκτυο. Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, μόνο από αέρος.

Στιγμές αγωνίας και απόγνωσης για τους κατοίκους στην Εύβοια, οι οποίοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους και να μεταφερθούν μακριά από τα σημεία της καταστροφής. Πολλές είναι οι περιοχές που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο.

Πόλεις και χωριά έχουν αποκλειστεί καθώς κατέρρευσαν γέφυρες και πλημμύρισαν ολόκληρες περιοχές από τη σφοδρή βροχόπτωση που κράτησε όλη νύχτα, και super puma πετάνε πάνω από το νησί για να διασώσουν κόσμο, κυρίως παιδιά, που έχουν ανεβεί στις ταράτσες των σπιτιών τους.

Στο κάμπινγκ στα Πολιτικά δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, κατάφεραν να φύγουν εγκαίρως από σκηνές και τροχόσπιτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 3.000 σπίτια κι επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει.

Ολονύχτια ήταν η προσπάθεια της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από την πλημμυρισμένη Εύβοια. Στο νησί επιχειρούν 83 πυροσβέστες, 31 οχήματα και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται για τις ενέργειες που γίνονται, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά, Δ. Γκάτσιος, Ιωάννα Καραγιάννη
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Μπέττυ Σαβούρδου
image}

Αφήστε μια απάντηση