Συγχρονίστε και επαναφέρετε τις επαφές σας δωρεάν με το Google Drive [Android]

Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να σβήσουμε επαφές μας, είτε από κεκτημένη ταχύτητα, είτε γιατί πάνω στα νεύρα μας κάναμε κάτι που δεν έπρεπε, είτε γιατί απλά μπερδευτήκαμε. Όμως, στην εποχή του Cloud και του δωρεάν συγχρονισμού των δεδομένων μας, υπάρχει λύση για όλα τα χαμένα αρχεία μας. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να αποθηκεύουμε και πως να επαναφέρουμε τις επαφές μας μέσω του Google Drive.

Ενεργοποίηση συγχρονισμού

Αρχικά για να γίνει η επαναφορά, θα πρέπει να έχουμε συγχρονίσει τις επαφές μας στο Cloud της Google. Για να γίνει αυτό:

Ρυθμίσεις -> Λογαριασμοί -> Επιλέγουμε τον Gmail λογαριασμό μας -> Συγχρονισμός

Εκεί βρίσκουμε όλα τα δεδομένα που μπορούμε να συγχρονίσουμε στο λογαριασμό μας της Google, όπως ημερολόγιο, ιστορικό από τον Chrome και άλλα. Εμάς μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η επιλογή “Επαφές”. Ενεργοποιούμε την επιλογή και οι επαφές μας θα συγχρονιστούν αυτόματα την επόμενη φορά που θα είμαστε συνδεδεμένοι στο WiFi.

Επαναφορά επαφών

Αν έχετε διαγράψει μία ή περισσότερες επαφές και θέλετε να την ανακτήσετε, η Google δίνει τη δυνατότητα για επαναφορά αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί στις επαφές σας έως και 30 ημέρες πριν.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στη σελίδα contacts.google.com από οποιονδήποτε browser σε κινητό, tablet ή υπολογιστή. Αφού κάνετε είσοδο με τα στοιχεία του Gmail που έχετε χρησιμοποιήσει κατά την ενεργοποίηση συγχρονισμού, τότε επιλέξετε το εικονίδιο με το γρανάζι (τέρμα πάνω δεξιά, αριστερά από την εικόνα προφίλ σας) και επιλέγετε την επιλογή “Αναίρεση αλλαγών”.

Στη συνέχεια μπορείτε να διαλέξετε από 10 λεπτά πριν έως και μία εβδομάδα πριν, ή να επιλέξετε το πεδίο “Προσαρμογή” για να διαλέξετε να επαναφέρετε τις επαφές σας έως και 30 ημέρες πριν.

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για τους χρήστες Android να συγχρονίζουν και να επαναφέρουν τις επαφές τους εύκολα και γρήγορα, χάρη στο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για backup που προσφέρει η Google.

Συγχρονίστε και επαναφέρετε τις επαφές σας δωρεάν με το Google Drive [Android]Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης