Oppo Watch: Παγκόσμια κυκλοφορία με SnapDragon 3100 και WearOS

Όπως ήδη γνωρίζαμε, σήμερα η Oppo ανακοίνωσε μία νέα έκδοση του smartwatch Oppo Watch, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας με το λειτουργικό ColorOS της εταιρείας, κάτι που δύσκολα θα έπειθε το καταναλωτικό κοινό παγκοσμίως.

Η εταιρεία αποκάλυψε τη global έκδοση του Oppo Watch, το οποίο έρχεται σε δύο μεγέθη των 46 και 41 χιλιοστών, με AMOLED οθόνες 1,91 ιντσών ανάλυσης 476×402 και 1,6 ιντσών ανάλυσης 360×320 αντίστοιχα. Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχουν δύο chip, το πρώτο είναι το Snapdragon 3100 Wear της Qualcomm για υποστήριξη WearOS και το δεύτερο είναι το Ambiq Micro Apollo 3, το οποίο τροφοδοτεί το δεύτερο, low-power λειτουργικό της Oppo.

Το WearOS είναι το γνωστό λειτουργικό της Google, με το δικό του Play Store, υποστήριξη Google Pay και Google Assistant, ενώ το δεύτερο μετατρέπει το Oppo Watch σε smart band, με υποστήριξη απλών λειτουργιών όπως ώρα, ειδοποιήσεις και alarms. Στην πρώτη λειτουργία, ανάλογα με τη χρήση, τα 41mm και 46mm έχουν διάρκεια μπαταρίας 24 και 36 ώρες αντίστοιχα, ενώ στη χαμηλή λειτουργία κρατούν έως 14 και 21 ημέρες αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο μοντέλο μπορεί να φορτίσει 46% σε μόλις 15 λεπτά και θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με υποστήριξη eSIM, ενώ το μικρότερο μοντέλο σε 15 λεπτά φορτίζει μόλις 30% και θα κυκλοφορήσει μόνο σε έκδοση WiFi. To Oppo Watch είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία, με τιμή από 249 ευρώ για το μικρό μοντέλο, με τις αποστολές να ξεκινούν έως τα μέσα του Αυγούστου.

Πηγή

Oppo Watch: Παγκόσμια κυκλοφορία με SnapDragon 3100 και WearOSTechblog.gr

Νίκος Ζώης