Από τις 24 Αυγούστου το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων

Από τις 24 Αυγούστου το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων

Περισσότερα από 15.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 12.5000 ηλεκτρικά δίκυκλα αναμένεται να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που ενεργοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει στις 24 Αυγούστου. Επίσης ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι ανάλογα με τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί, το πρόγραμμα θα ενισχυθεί με επιπλέον πόρους ενώ υπενθύμισε πως η φιλοσοφία του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης περιλαμβάνει την στήριξη των πράσινων μεταφορών, άρα και της ηλεκτροκίνησης.
Συνεπώς θα υπάρξουν επιπλέον κονδύλια και από αυτήν την πηγή.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Αλεξάνδρα Σδούκου, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα ενεργοποιηθεί η ιστοσελίδα του προγράμματος () όπου θα αναρτηθούν όλες οι σχετικές ανακοινώσεις, η πρόσκληση της δράσης, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα επιλέξιμα αυτοκίνητα, η διαδικασία υποβολής, το αρχείο συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων κλπ. Από την ίδια ημέρα θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο (help desk) για το πρόγραμμα (2131513640 / 2131513643 ώρες 10.00 – 18.00 και στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου support.kinoumeilektrika@prv.ypeka.gr).

Ως την ερχόμενη Παρασκευή 7 Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη του προγράμματος. Από την ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ θα είναι επιλέξιμες για επιδότηση οι δαπάνες για αγορά των οχημάτων.

Στις 24 Αυγούστου η πλατφόρμα της δράσης θα ενεργοποιηθεί και θα υποδέχεται αιτήματα συμμετοχής

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για εγκατάσταση στη χώρα μας μονάδων παραγωγής εξαρτημάτων που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη

Αφήστε μια απάντηση