Samsung Galaxy S21: Θα έρθει με διαφορετικά SoC σε κάθε μοντέλο;

Exynos 1000 with AMD RDNA GPU

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Galaxy S20 ήταν η διαφορά στις επιδόσεις, τη μπαταρία και την κάμερα που είχαν τα μοντέλα με Exynos επεξεργαστή σε σχέση με τα αντίστοιχα με Qualcomm. Θα πίστευε κανείς ότι μετά από τη μεγάλη κατακραυγή του κόσμου η Samsung ίσως σκεφτόταν ξανά τη χρήση μόνο Snapdragon chipset, όμως φαίνεται ότι θα γίνει το τελείως αντίθετο.

Σύμφωνα με τον γνωστό leakster Mauri QHD η Samsung θα παρουσιάσει τρία μοντέλα της σειράς Galaxy S21. Το απλό Galaxy S21 θα έχει επεξεργαστή Exynos 991 ή 992, χωρίς όμως τη GPU από την AMD. Το Ultra μοντέλο θα έρθει εξοπλισμένο με το νέο Exynos 1000 SoC, το οποίο αναμένεται να είναι έως τρεις δυνατότερο από το Snapdragon 865 και με AMD GPU, ενώ άγνωστο παραμένει το ποιο chipset θα ενσωματωθεί στο Plus μοντέλο.

Τέλος, υπάρχει και η πιθανότητα να αλλάξει εντελώς η ονομασία του Exynos, ίσως για να σταματήσει να υπάρχει αυτή η προκατάληψη από πλευράς καταναλωτών ή γιατί η νέα γενιά, σε συνεργασία με την AMD, θα είναι εντελώς διαφορετική από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Πάντως, αν ισχύουν τα παραπάνω, θα δούμε πρώτη φορά χρήση διαφορετικών επεξεργαστών σε μοντέλα ίδιας σειράς.

Πηγή

Samsung Galaxy S21: Θα έρθει με διαφορετικά SoC σε κάθε μοντέλο;Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης