Πυρκαγιές σε Ηλεία και Κεφαλονιά – Προσπάθειες κατάσβεσης κάτω από ισχυρούς ανέμους

Πυρκαγιές σε Ηλεία και Κεφαλονιά – Προσπάθειες κατάσβεσης κάτω από ισχυρούς ανέμους

Στην περιοχή της Ηλείας επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενισχύοντας τις δυνάμεις της, ώστε να αντιμετωπιστεί πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ωλένη του Πύργου Ηλείας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι και οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες, με 21 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ αναμένεται η συνδρομή άλλων δύο αεροσκαφών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ προς το παρόν δεν απειλείται, κατοικημένη περιοχή.

Επίσης σημειώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ. Aκολούθως η εξέλιξη της πυρκαγιάς οδήγησε σε ενίσχυση των δυνάμεων, με αποτέλεσμα να επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, νησιά Ιονίου, Σάμο, Χίο, Ικαρία & Δωδεκάνησα

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση