Xbox Series X Showcase: Όλα τα νέα παιχνίδια του event

Όπως περιμέναμε, η Microsoft πραγματοποίησε το online event Xbox Series X Showcase, όπου η εταιρεία μας έδωσε μία πρώτη ματιά, μετά το απογοητευτικό event του Μαΐου, για τα παιχνίδια που θα έρθουν αποκλειστικά στη next-gen κονσόλα της. Η επιστροφή του Fable, gameplay από το Halo Infinite αλλά και το εντυπωσιακό Forza Motorsport είναι μόλις μερικά από τα παιχνίδια που είδαμε στο εν λόγω event. Πάμε να τα δούμε όλα, αναλυτικά.

Halo Infinite

Το event ξεκίνησε με το πρώτο gameplay footage από το Halo Infinite, ίσως και το πιο σημαντικό για τη Microsoft. Οι Banished έχουν καταλάβει τον κόσμο του δαχτυλιδιού στον οποίο βρίσκονται ο Master Chief και ο πιλότος που είδαμε στο περσινό E3 demo, με τους ήρωες να χρειάζονται ένα διαστημόπλοιο διαφυγής για να ξεφύγουν. Στο demo είδαμε το νέο γάντζο του Master Chief και μερικά νέα όπλα, αν και τα γραφικά δεν εντυπωσίασαν. Η 343 Industries δε θέλει απλά να δημιουργήσει ένα παιχνίδι, αλλά μία πλατφόρμα που θα εξελίσσετε και θα προσφέρει νέες ιστορίες για τα επόμενα 10 χρόνια.

Fable

Μπορεί να είναι το παιχνίδι που έκλεισε το event, ή αλλιώς το “one more thing” της Microsoft, όμως η επιστροφή της σειράς Fable είναι γεγονός, με το νέο παιχνίδι της σειράς να αναπτύσσετε από την Playground Games, το studio πίσω από το Forza Horizon. Δυστυχώς δεν είδαμε κάποιο gameplay από τον επερχόμενο τίτλο, αν και ήδη οι φήμες αναφέρουν πως θα είναι ένα νέο MMO και όχι το RPG που περιμέναμε, κάτι που ίσως απογοητεύσει τους οπαδούς της σειράς.

Senua’s Saga: Hellblade 2

Δυστυχώς, δε μάθαμε τίποτα καινούργιο για τον τίτλο στο Showcase, ούτε είδαμε κάποιο footage ή κάποιο νέο trailer, όμως η Ninja Theory γνωστοποίησε πως ο δεύτερος τίτλος της σειράς θα διαδραματίζεται στην Ισλανδία, με το studio να ανεβάζει το παραπάνω developer diary στο λογαριασμό της λίγη ώρα μετά το event.

Avowed

To επόμενο μεγάλο RPG της Obsidian έδωσε το παρόν στο Showcase, ενθουσιάζοντας το κοινό. Ο τίτλος θα διαδραματίζεται με κάμερα πρώτου προσώπου σε ένα αρκετά σκοτεινό και τρομακτικό setup, με τον χαρακτήρα να έχει μαγικές ικανότητες. Η Obsidian υπόσχεται ένα RPG που θα επεκτείνεται, το οποίο δημιουργήθηκε για να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δύναμη του Xbox Series X.

Forza Motorsport

Χωρίς να μας δίνει αριθμό, η Turn 10 παρουσίασε τον επόμενο τίτλο της σειράς Forza Motorsport, μέσα από ένα trailer που δημιουργήθηκε με γραφικά της in-game μηχανής. Ο τίτλος, όπως περιμέναμε, μοιάζει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας κονσόλας.

State of Decay 3

CrossfireX

Warhammer 40.000: Darktide

Phantasy Star Online 2

The Medium

The Gunk

Tetris Effect: Connected

Stalker 2

Psychonauts 2

As Dusk Falls

Everwild

Echo Generation

Dragon Quest 11 S

Xbox Series X Showcase: Όλα τα νέα παιχνίδια του eventTechblog.gr

Νίκος Ζώης