Δέκα τρόποι να αντιμετωπίσουμε την έντονη εφίδρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

H εφίδρωση είναι ένα άβολο πρόβλημα. Και οι ζεστές καλοκαιρινές μέρες επιδεινώνουν τα πράγματα. Βγαίνετε έξω, νιώθετε τον ήλιο στο πρόσωπό σας. Και ξαφνικά μετά από λίγο και τον ιδρώτα να χαλά τη στιγμή.

Και καθώς προχωράμε στα μέσα του καλοκαιριού, νιώθετε σαν να είστε συνεχώς ιδρωμένοι. Πώς διαχειριζόμαστε μια τέτοια δυσκολία, υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε;

Ναι, υπάρχουν ορισμένα tips. Άλλωστε το καλοκαίρι είναι για να το απολαμβάνουμε και για να προετοιμαστούμε για το κρύο του χειμώνα. Οι παρακάτω συμβουλές είναι απλές, ωστόσο είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε και έναν γιατρό σε περίπτωση που η εφίδρωση είναι εξαιρετικά έντονη και ενοχλητική.

10 τρόποι να αντιμετωπίσουμε την έντονη εφίδρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

1. Χρησιμοποιήστε αποσμητικό πριν τον ύπνο

Ακούγεται περίεργο, αλλά έχει αποτέλεσμα. Βοηθά στη μείωση της εφίδρωσης από το επόμενο πρωί. Τα αποσμητικά χρειάζονται κάποιο χρόνο για να λειτουργήσουν, μπλοκάροντας τους ιδρωτοποιούς αδένες. Το βράδυ, η επιδερμίδα σας είναι ξηρότερη και η θερμοκρασία του σώματος πέφτει. Αυτό επιτρέπει στο αποσμητικό να απορροφηθεί αποτελεσματικότερα.

2. Μην καταναλώνετε πικάντικες τροφές

Μπορεί να μην βοηθήσει θεαματικά στη μείωση της εφίδρωσης, αλλά σίγουρα δεν θα την εντείνετε. Προτιμήστε γενικά πιο ελαφριά και απλά γεύματα.

3. Ελέγξτε τα ρούχα που φοράτε

Αν φοράτε στενά υφάσματα που δεν αναπνέουν, είναι λογικό να ιδρώνετε περισσότερο. Επιλέξτε ελαφριά, ανοιχτά χρώματα· το λινό και το ελαφρύ βαμβακερό είναι οι καλύτερες επιλογές.

4. Απλώς χαλαρώστε

Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά δεν είναι. Το άγχος και το στρες δημιουργούν σοβαρότερο πρόβλημα εφίδρωσης. Δοκιμάστε όμως τεχνικές χαλάρωσης, όπως ασκήσεις αναπνοής, προοδευτική χαλάρωση, διαλογισμό και άλλα.

5. Δοκιμάστε τον βελονισμό

Ο βελονισμός βρέθηκε ερευνητικά ότι βοηθά τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση να μειώσουν τα ποσοστά εφίδρωσης. Ο βελονισμός όμως έχει αποδειχτεί αποτελεσματικός και για το άγχος, τη μείωση των πονοκεφάλων καθώς και τον πόνο.

6. Μακριά μαλλιά; Μαζέψτε τα

Οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να δίνουμε προτεραιότητα στο στυλ. Πιάστε ψηλά τα μαλλιά σας και επιτρέψτε σε όλο το σώμα να αναπνεύσει.

7. Αγοράστε ένα δροσιστικό μαξιλάρι

Η νυχτερινή εφίδρωση είναι η χειρότερη, γιατί εμποδίζει τον ύπνο και επιδεινώνει τα πρωινά. Αν το βράδυ έχετε το μεγαλύτερο πρόβλημα, αναζητήστε ειδικά δροσιστικά μαξιλάρια στην αγορά.

8. Ευαίσθητη επιδερμίδα; Εφαρμόστε μαγειρική σόδα

Και αυτό μπορεί να σας φανεί περίεργο. Αλλά αν έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα στις περιοχές που ιδρώνουν συνήθως, η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει αρκετά. Δεν θα σας προκαλέσει φαγούρα, δεν σας κάνει να νιώθετε άβολα και προλαμβάνει από ερεθισμούς.

9. Ναι, υπάρχει και αποσμητικό προσώπου

Κάντε την έρευνά σας, μπορεί να είναι κάτι σπάνιο ακόμα στη χώρα μας, όμως υπάρχει και αυτή η επιλογή ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σας.

10. Κάντε laser αποτρίχωση

Για κάποιους μπορεί να μην έχει καμία χρήση, αλλά για άλλους αποδεικνύεται σωτήριο. Αν έχετε έντονη εφίδρωση στις μασχάλες, η απομάκρυνση της τριχοφυΐας θα μειώσει την παραγωγή ιδρώτα, όπως και την δυσοσμία.

Πηγή:

dailylife.com/article/always-sweaty-10-ways-to-deal/?fbclid=IwAR2m_eePdZt6R4TwCUyeQKY2gFZY5AIoaXkBYL-HBjnfDZ2ueCOuM8EyiUo

 Εναλλακτική Δράση


Αφήστε μια απάντηση