Η Tesla θα χρησιμοποιήσει διαφορετικό κράμα για την κατασκευή του Cybertruck

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στη διάρκεια της ανακοίνωσης του Cybertruck ήταν η δήλωση ότι το to όχημα δε θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας ένα παραδοσιακό σύστημα αμαξώματος, αλλά από custom ατσάλι της εταιρείας για ακόμα μεγαλύτερη αντοχή.

Το εξωτερικό κέλυφος του Cybertruck θα έδινε στο όχημα τρομερή ανθεκτικότητα και προστασία, καθώς ο εξωτερικός σκελετός του οχήματος θα ήταν κατασκευασμένος από εξαιρετικά σκληρό 30X ανοξείδωτο ατσάλι ψυχρής έλασης, ενώ τα παράθυρα θα κατασκευάζονταν από τεθωρακισμένο γυαλί της Tesla. Επίσης, με τον ίδιο τρόπο κατασκευής και με το ίδιο ακριβώς κράμα, η εταιρεία ήθελε να κατασκευάσει και τον επόμενο πύραυλο της SpaceX.

Όμως, ένα Tweet του Elon Musk αλλάζει τα πάντα, καθώς ο ίδιος μας γνωστοποιεί για νέα σχέδια της SpaceX, δηλαδή την αλλαγή συστατικών του κράματος των πυραύλων, κάτι που θα φέρει αλλαγές και στο επερχόμενο Cybertruck. Μην ξεχνάμε ότι η Tesla και η SpaceX συνεργάζονται για την δημιουργία νέων υλικών κατασκευής, για χρήση τόσο στη Γη όσο και στο διάστημα. Μένει να δούμε βέβαια το αποτέλεσμα αυτής της ανάπτυξης.

Πηγή

Η Tesla θα χρησιμοποιήσει διαφορετικό κράμα για την κατασκευή του CybertruckTechblog.gr

Τάσος Παπανικολάου