Xbox: Ο Phil Spencer σχολιάζει την αύξηση τιμής των next-gen παιχνιδιών

Μετά από 15 χρόνια σταθερών τιμών, οι εκδότες φαίνεται πως θα αυξήσουν τις τιμές των next-gen παιχνιδιών κατά περίπου 10 δολάρια. Μετά την άποψη του σκηνοθέτη του God of War, ήρθε η ώρα να μάθουμε τι πιστεύει και το αντίπαλο στρατόπεδο για αυτή την αύξηση.

Ο Phill Spencer, το μεγάλο αφεντικό στο τμήμα του Xbox, φαίνεται πως συμφωνεί και ο ίδιος με αυτή την αύξηση. Όμως, αυτό που επισημαίνει και ο ίδιος είναι ότι οι εκδότες μπορούν να θέσουν τη τιμή όπως αυτοί θεωρούν σωστό, όμως οι τελικοί κριτές είναι οι ίδιοι οι παίκτες, καθώς αυτοί με τις αγορές τους μπορούν να θέσουν τα όρια των τιμών.

Η δήλωση του Spencer στη The Washington Post:

Ως βιομηχανία, μπορούμε να τιμολογήσουμε τα πράγματα όπως θέλουμε να τα τιμολογήσουμε και οι πελάτες θα αποφασίσουν ποια θα είναι η σωστή τιμή για αυτούς. Δεν είμαι αρνητικός στους ανθρώπους που θέτουν μία συγκεκριμένη τιμή για τα παιχνίδια, επειδή ξέρω πως όλοι θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις με βάση τις δικές τους επιχειρηματικές ανάγκες. Όμως, οι παίκτες πλέον έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ. Στο τέλος, ξέρω ότι ο πελάτης έχει τον έλεγχο της τιμής που πληρώνει και εμπιστεύομαι αυτό το σύστημα.

Βέβαια, ο Phil Spencer μπορεί να είναι λίγο πιο χαλαρός από τους υπόλοιπους εκδότες, καθώς για τον ίδιο και για την ίδια τη Microsoft ο στόχος είναι οι παίκτες να προτιμήσουν τη συνδρομή Game Pass και όχι να αγοράσουν. Αυτό που λέει όμως είναι κάτι που όλοι οι καταναλωτές πρέπει να σκεφτούμε και να καταλάβουμε όντως τη δύναμη που έχουμε σαν καταναλωτικό κοινό.

Πηγή

Xbox: Ο Phil Spencer σχολιάζει την αύξηση τιμής των next-gen παιχνιδιώνTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης