Η Microsoft αφαίρει τη συνδρομή 12 μηνών Xbox Live Gold

Η Microsoft προχώρησε σε μία περίεργη κίνηση, η οποία ίσως μας προετοιμάζει για το μέλλον των συνδρομητικών υπηρεσιών της, ειδικά αν κάποιος σκεφτεί ότι το xCloud θα συμπεριλαμβάνεται δωρεάν μαζί με τη συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate.

Η εταιρεία αφαίρεσε την επιλογή για αγορά συνδρομής 12 μηνών Xbox Live Gold, αφήνοντας μόνο τις συνδρομές του ενός και των τριών μηνών. Αυτή η αλλαγή παρατηρήθηκε αρχικά από χρήστες, με τη Microsoft να το επιβεβαιώνει στην ιστοσελίδα Neowin, χωρίς όμως να δίνει κάποια εξήγηση στο γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Από την άλλη, το να υπάρχουν τρεις συνδρομές για μία μόνο πλατφόρμα και μάλιστα διαφορετικές μεταξύ τους ως προς το τι προσφέρουν, ίσως δεν είναι και η πιο λογική κίνηση. Οι χρήστες μπορούν ακόμα να αγοράσουν συνδρομή 12 μηνών στο Xbox Game Pass Ultimate, το οποίο περιέχει και την υπηρεσία Xbox Live Gold, όπως επίσης και να δωρίσουν συνδρομή 6 μηνών Xbox Live Gold σε κάποιον φίλο τους.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις κατηγορίες συνδρομής στο Xbox One, το Xbox Live Gold που μπορεί κάποιος να παίξει online παιχνίδια και να έχει τέσσερις τίτλους δωρεάν κάθε μήνα, το Xbox Game Pass που επιτρέπει την πρόσβαση σε πάνω από 100 τίτλους δωρεάν όσο διαρκεί η συνδρομή και το Xbox Game Pass Ultimate που συνδυάζει τα δύο παραπάνω.

Πηγή

Η Microsoft αφαίρει τη συνδρομή 12 μηνών Xbox Live GoldTechblog.gr

Νίκος Ζώης