H Google θέλει να βάλει τέλος στα προεπιλεγμένα φίλτρα προσώπου στο Android 11

Τα τελευταία χρόνια οι φωτογραφικές δυνατότητες των smartphone έχουν αυξηθεί ραγδαία. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι όλες σχεδόν οι εταιρείες προσπαθούν να βγάλουν το πιο όμορφο αποτέλεσμα στις φωτογραφίες των κινητών τους, είτε μέσω επεξεργασίας μετά τη λήψη είτε μέσω AI, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι μεν όμορφο στο μάτι αλλά αρκετά μακριά από την πραγματική εικόνα. Αυτό το βλέπουμε ακόμα πιο έντονα στις selfie, με τη Google να θέλει να δώσει ένα τέλος.

Ένα έγγραφο περί ορισμού συμβατότητας της Google για το Android 11 διέρρευσε μέσω των XDA-Developers, το οποίο φαίνεται πως θέλει να αλλάξει τα παραπάνω. Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται πως μία από τις προτεινόμενες αλλαγές είναι η απαγόρευση αλγορίθμων προσαρμογής προσώπου στην προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας των κατασκευαστών.

Αυτό δε σημαίνει ότι η εφαρμογή δε μπορεί να έχει κάποιο “beauty mode” για παράδειγμα, αλλά ότι δε θα πρέπει να είναι η προεπιλεγμένη λειτουργία της εφαρμογής. Η προεπιλογή θα πρέπει να είναι κοντά στην πραγματικότητα, δηλαδή χωρίς να αλλάζει με οποιονδήποτε τρόπο τα πρόσωπα της φωτογραφίας, με τους χρήστες αν θέλουν να το αλλάζουν μέσω των ρυθμίσεων.

Βέβαια, αυτό μπορεί να μην αρέσει ούτε στους κατασκευαστές αλλά ούτε και στους χρήστες, καθώς οι περισσότεροι χρήστες θα αφήσουν τις ρυθμίσεις ως έχουν και απλά θα κάνουν παράπονα. Πόσο μάλλον όταν ακόμα και η Apple εδώ και δύο γενιές έχει φίλτρα προσώπου από προεπιλογή στις φωτογραφίες της.

Πηγή

H Google θέλει να βάλει τέλος στα προεπιλεγμένα φίλτρα προσώπου στο Android 11Techblog.gr

Τάσος Παπανικολάου