Φοιτητής επέστρεψε με ποδήλατο από τη Σκωτία στην Ελλάδα (video)

Φοιτητής επέστρεψε με ποδήλατο από τη Σκωτία στην Ελλάδα (video)

Με ένα μεταχειρισμένο αγωνιστικό ποδήλατο, ένας Έλληνας φοιτητής επέστρεψε από τη Σκωτία στην Ελλάδα διασχίζοντας την Ευρώπη. Χρειάστηκαν 48 ημέρες και περίπου 3.500 χιλιόμετρα για να φθάσει ο 20χρονος φοιτητής στον τελικό προορισμό.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων ο Κλέων Παπαδημητρίου δε μπορούσε να πετάξει από τη Σκωτία για την Αθήνα. Στις 10 Μαΐου αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα με το ποδήλατό του.

«Σε αυτή την περίοδο που περίμενα κοιτούσα να δω πως θα γυρίσω πίσω και για πλάκα ξεκίνησε αυτή η ιδέα με το ποδήλατο, δηλαδή μου πε ο πατέρας μου να έρθω με το πόδια και του λέω θα έρθω με το ποδήλατο… και μου είπε να το κάνω…» είπε στην ΕΡΤ ο Κλέων Παπαδημητρίου.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Σκωτία. Διασχίζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αυστρία, έφθασε στην Αγκόνα της Ιταλίας. Από εκεί πέρασε με το πλοίο στη Πάτρα και με το ποδήλατο στην Αθήνα . Ένα ταξίδι 3.500 χλμ. που κράτησε σχεδόν εφτά εβδομάδες.

Τα περισσότερα βράδια έκανε ελεύθερο κάμπινγκ στο δάσος. Μία φορά την εβδομάδα έβρισκε ένα κατάλυμα για να ξεκουραστεί, να φάει σπιτικό φαγητό και να φορτίσει τις συσκευές του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σκεφτόταν μόνο τη διαδρομή, όταν κατέβαινε από το ποδήλατο το μυαλό του επέστρεφε στην Ελλάδα.

Μετά από 48 ημέρες πάνω στο ποδήλατο, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο φοιτητής την επόμενη ημέρα που επέστρεψε στην Αθήνα ήταν γυμναστική με τους γονείς του.

Το καλοκαίρι ο Κλέων Παπαδημητρίου θα δουλέψει στην εστίαση για να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού που έφθασαν τα 1.500 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψει με αεροπλάνο στη Σκωτία για να συνεχίσει τις σπουδές του.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

www.ert.gr

Τίνα Σιδέρη
image}

Αφήστε μια απάντηση