O σκηνοθέτης του God of War θεωρεί πως πρέπει να ανέβουν οι τιμές των games

PlayStation 5 Xbox Series X AAA Games Prices

Με τις αναφορές περί ανεβασμένες τιμές των παιχνιδιών στη νέα γενιά, πολλοί gamers έχουν τεθεί κατά τις εν λόγω αύξησης, καθώς ήδη οι τιμές των καινούργιων games δεν είναι και οι πιο προσιτές.

Όμως, αυτό φαίνεται πως γίνεται γιατί οι ΑΑΑ τίτλοι στις κονσόλες έχουν αρκετά έξοδα ανάπτυξης, κάτι λογικό αφού τα γραφικά έχουν ανέβει αρκετά επίπεδο. Το θέμα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ τιμής πώλησης και κόστους ανάπτυξης, όπου όλοι θα είναι χαρούμενου. Όμως, ο Cory Balrog, σκηνοθέτης του αποκλειστικού τίτλου για τo PlayStation 4 God of War, θεωρεί πως πρέπει να ανέβουν οι τιμές.

Σε απάντηση στο Twitter, ο Balrog προτιμά να ανέβουν οι τιμές των παιχνιδιών, παρά να καταντήσουν όλα τα παιχνίδια όπως μερικά που για να αρπάξουν τα χρήματα των παικτών τα γεμίζουν με microtransactions. Ο Balrog αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στο God of War 2 για το PlayStation 5, οπότε η γνώμη του ίσως να επηρεάζει άμεσα και τους gamers, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μέχρι τώρα δημοφιλέστερη κονσόλα της επόμενης γενιάς.

Η πρώτη αύξηση τιμής που είδαμε ήταν στην ανακοίνωση του ΝΒΑ 2Κ21, όπου το κόστος του παιχνιδιού ήταν 10 Δολάρια αυξημένο στις next-gen κονσόλες από ότι οι εκδόσεις των PlayStation 4 και Xbox One. Οι τιμές αλλάζουν συνέχεια και ίσως είναι καλύτερο όντως αν θέλουμε να βλέπουμε ΑΑΑ παραγωγές να αυξηθεί το κόστος χωρίς να επηρεαστεί η εμπειρία. Από την άλλη, ήδη στην Ελλάδα τα παιχνίδια κοστίζουν 69 Ευρώ όταν κυκλοφορούν, οπότε που μπορεί να φτάσουν οι τιμές;

Πηγή

O σκηνοθέτης του God of War θεωρεί πως πρέπει να ανέβουν οι τιμές των gamesTechblog.gr

Νίκος Ζώης