Google Maps: Πραγματοποιεί δοκιμές για την προβολή φαναριών στους δρόμους

Google Maps Traffic Lights

Η Google φροντίζει να ενημερώνει τακτικά την εφαρμογή χαρτών που έχει αναπτύξει, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν όλο και περισσότερο την πλοήγηση. Τώρα, η εταιρεία φαίνεται ότι δοκιμάζει την προβολή των φαναριών στο Google Maps.

Θα βλέπουμε τα φανάρια στους χάρτες της Google

Η ιστοσελίδα τεχνολογίας Droid-Life έχει στην κατοχή της μία σειρά από screenshots τα οποία δείχνουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Ο χρήστης που διέθεσε τις εικόνες στον ιστότοπο ζει στο West Des Moines και έχει καταγράψει αρκετά σημεία της πόλης, στο Google Maps.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φανάρια είναι ορατά τόσο στην κλασική προβολή του χάρτη όσο και κατά τη διάρκεια πλοήγησης. Πρόκειται για μία λειτουργία η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη σε διάφορες περιπτώσεις, ειδικά όταν πλοηγούμαστε από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο.


Google Maps Traffic Lights

Το Google Maps δεν μπορεί να προβάλει την κατάσταση του κάθε φαναριού, αλλά ελπίζουμε σύντομα να έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαμε να προσαρμόσουμε την οδήγηση μας, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα κόκκινα φανάρια.

Όπως και να έχει, δεν γνωρίζουμε σε τη φάση βρίσκεται η ανάπτυξη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, οπότε δεν ξέρουμε αν και πότε θα το διαθέσει η εταιρεία σε όλους τους χρήστες του Google Maps.

Πηγή

Google Maps: Πραγματοποιεί δοκιμές για την προβολή φαναριών στους δρόμουςTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος