Ιχνηλατούνται οι επαφές των 2 Σέρβων-Τι είπε ο δήμαρχος της Αιδηψού-Προειδοποιούν οι λοιμωξιολόγοι για τους συνωστισμούς(video)

Ιχνηλατούνται οι επαφές των 2 Σέρβων-Τι είπε ο δήμαρχος της Αιδηψού-Προειδοποιούν οι λοιμωξιολόγοι για τους συνωστισμούς(video)

Στη χώρα μας 27 είναι τα νέα  κρούσματα εκ των οποίων τα 14 εισαγόμενα ενώ την ίδια ώρα τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι λοιμωξιολόγοι μετά τα τελευταία περιστατικά συνωστισμού σε χώρους διασκέδασης και εκδηλώσεις.

Όπως τονίζουν, η μεγαλύτερη απειλή είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς, πολλοί από τους οποίους είναι και ανάμεσα στους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας.

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 193.

Νέο κρούσμα κορονοϊού  σημειώθηκε στην Λακωνία. Πρόκειται για ασθενή που μπήκε στη χώρα μας από τον Προμαχώνα. Η γυναίκα ήρθε στη χώρα  μας για διακοπές. Καθ όλη τη διάρκεια της Πανδημίας η Λακωνία παρουσίασε μόνο ένα κρούσμα και ο 88χρονος που νόσησε σήμερα είναι καλά στην υγεία του.

Ο δήμαρχος Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς μιλώντας στην ΕΡΤ για τα δυο κρούσματα κορονοϊού  από το γκρούπ 80  Σέρβων τουριστών ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στο ξενοδοχείο που διαμένουν  καθώς το τουριστικό κατάλυμα που επιλέχθηκε να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο καραντίνας ακόμη δεν έχει υπογράψει σύμβαση.Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτιση των επαφών του ζεύγους.

Θετική είναι και η 60χρονη από τη Σερβία που βρέθηκε στο νησί των Φαιάκων οδικώς, προκειμένου να επισκεφθεί την κόρη της η οποία διαμένει στη Βόρεια Κέρκυρα.

Η 60χρονη, που είναι ασυμπτωματική, έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ αναμένεται να εξεταστούν τις επόμενες ώρες και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ο πρόεδρος των δημάρχων και δήμαρχος Ορεστιάδας  Βασίλης Μαυρίδης  είπε στην ΕΡΤ  σε ό,τι αφορά τα σύνορα με την Τουρκία είναι ανάγκη να  υπάρξει απαγόρευση  εξόδου ή  τουλάχιστον υγειονομικού ελέγχου των Ελλήνων πολιτών προ τη γείτονα έως ότου αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ενδεικτική η σύσταση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης στους συμπολίτες του να περιορίσουν την κινητικότητα τους προς τη Βόρεια Μακεδονία, μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη γείτονα χώρα.

Ο κ. Μαυρίδης, χαρακτήρισε επίσης παράδοξο να επιτρέπεται η είσοδος των ταξιδιωτών από τη Βουλγαρία και αυτό να γίνεται μόνο από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα  και να παραμένουν κλειστές οι υπόλοιπες   πύλες εισόδου στην περιφέρεια της Αν Μακεδονίας και Θράκης. Εκτίμησε μάλιστα ότι η είσοδος  μόνο από μια πύλη στην πράξη απέτυχε  και ενδεχομένως οδηγεί τους τουρίστες από τη Βουλγαρία σε προορισμούς κοντά στον Προμαχώνα και περιορίζεται έτσι η  διασπορά  τους και σε άλλες περιοχές.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης

Αφήστε μια απάντηση