Xiaomi: Ετοιμάζει ακόμα ένα smartphone με κάμερα 108MP

Xiaomi Mi CC10 108MP ISOCELL Bright HM2 120x Zoom Snapdragon 775G

Η Xiaomi με τη Samsung ανέπτυξαν από κοινού τον αισθητήρα κάμερας ISOCELL Bright HMX 108MP, τον οποίο η πρώτη έχει χρησιμοποιήσει ήδη σε τέσσερα smartphones της, το Xiaomi Mi Mix Alpha, το Mi Note 10 Pro, το Mi 10, και το Mi 10 Pro.

Τώρα, η κινέζικη εταιρεία ετοιμάζει τουλάχιστον δύο ακόμα smartphones τα οποία θα διαθέτουν τον ISOCELL Bright HMX 108MP, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το XDA Developers.

Σταθερά στα 108MP

Το μέλος της ιστοσελίδας kacskrz ειδικεύεται στην ανάλυση των ROMs της Xiaomi και κατά καιρούς παρέχει ποικίλες πληροφορίες για το MIUI και τα smartphones της εταιρείας.

Ο kacskrz σε συνεργασία με τον Deic, ένα άλλο μέλος του XDA Developers, εντόπισαν στο MIUI 12 πολλαπλές αναφορές για δύο smartphones της Xiaomi, τα οποία ανήκουν σε μία σειρά με κωδικό όνομα “Gauguin“.

Τα δύο smartphones αναμένεται να έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά, αλλά σίγουρα θα διαφέρουν στις κάμερες. Το απλό Xiaomi Gauguin θα έχει τετραπλή κάμερα με την κύρια στα 64MP, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο θα διαθέτει επίσης τετραπλή κάμερα αλλά με κύριο αισθητήρα στα 108MP.

Επιπλέον, ο leaker Digital Chat Station είχε αναφέρει ότι τα smartphones με κωδικά ονόματα “gauguin” και “apollo” θα έχουν την ίδια διάταξη καμερών. Τέλος, τουλάχιστον τα Xiaomi Gauguin αναμένεται να κυκλοφορήσουν τόσο στην Ινδία και στην Κίνα, όσο και σε όλες τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Πηγή

Xiaomi: Ετοιμάζει ακόμα ένα smartphone με κάμερα 108MPTechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος