Νέοι Τριγμοί από τις αποκαλύψεις του Χρ. Καλογρίτσα (video)

Νέοι Τριγμοί από τις αποκαλύψεις του Χρ. Καλογρίτσα  (video)

Νέες αναταράξεις προκαλούν οι τελευταίες αποκαλύψεις για τον Χρήστο Καλογρίτσα και τα όσα ο ίδιος φέρεται να έχει καταθέσει στην μήνυση του κατά των υπευθύνων και εκπροσώπων της CCC και νομικών σχημάτων της.Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι τα χρήματα του καταβλήθηκαν το 2016 με παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή εταίρο στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Η ΝΔ με αφορμή τις αποκαλύψεις αυτές βάζει στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα απαντήσεις:

«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Στέλιος Πέτσας έθεσε τρία ερωτήματα:

-Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις;

-Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια;

-Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ;

«Η σιωπή του διευρύνει το «πολιτικό κατηγορητήριο» στη συνείδηση των πολιτών…Είναι πραγματικά ανατριχιαστικά όλα αυτά που έχουμε δει το Σαββατοκύριακο τα οποία προσφέρθηκαν Σε προηγούμενες αποκαλύψεις των προηγούμενων εβδομάδων και είναι απορίας άξιο πως ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει να σιωπά περιμένουμε την τοποθέτηση του…», τόνισε ο κ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνει ότι το παρακράτος υπάρχει και είναι αυτό της ΝΔ.

«Οι καταγραφές της ΕΥΠ, αποκαλύπτουν ένα παρακρατικό τρίγωνο. Στη μία του κορυφή βρίσκονται πολιτικοί» υπογραμμίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν: « «Ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου, μαζί με τον διευθυντή του επαγγελματικού του γραφείου και πρώην υπουργούς της ΝΔ. Στη δεύτερη κορυφή βρίσκονται ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ (ακόμη και μέλη της ηγεσίας), δικαστικοί και Αρεοπαγίτες. Στην τρίτη κορυφή είναι ποινικοί και καταζητούμενοι που συχνά βρίσκονται και σχεδιάζουν με τους υπόλοιπους που τυγχάνουν διώκτες τους»

Σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου στις δραστηριότητες του παρακράτους είναι το trafficking, το στήσιμο δικών και η «τακτοποίηση» δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχουν μιντιάρχες που τυγχάνει να είναι πολιτικοί και οικονομικοί χορηγοί της ΝΔ

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «η πιο ανατριχιαστική καταγραφή είναι αυτή που αφορά την προώθηση μικρού κοριτσιού σε πρώην υπουργό της ΝΔ. Ο ίδιος υπουργός φέρεται να στήνει απάτες με το κύκλωμα και να συμμετέχει σε εκβιασμούς.

Τονίζουν επίσης ότι «τα μέλη του κυκλώματος , μιλούν άμεσα ή έμμεσα με Αρεοπαγίτες και τους δίνουν οδηγίες για το τι θα κάνουν σε διάφορες υποθέσεις που τους αφορούν».

Αναφέρουν ακόμα ότι «από το 2016 και 2017 που η ΕΥΠ παρέδωσε τις καταγεγραμμένες συνομιλίες στην Εισαγγελία, δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά εξέλιξη και καμιά ανακριτική πράξη η έρευνα για τους ανώτατους δικαστές που συνομιλούν στις καταγραφές της ΕΥΠ. Κάποιοι έσβησαν τον κοριό και ίσως ενημέρωσαν τους πρωταγωνιστές. Μια ακόμη απόδειξη για την ύπαρξη του γαλάζιου παρακράτους.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι για το θέμα Καλογρίτσα οι πολιτικές ευθύνες του κ.Τσιπρα είναι προφανείς και δεδομένες.

Η Ελληνική Λύση από την πλευρά της αξίωσε δήμευση περιουσίας για τους κλέφτες και χημικό ευνουχισμός για τους παιδεραστές.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ

www.ert.gr

Αντώνης Γαλανόπουλος
image}

Αφήστε μια απάντηση